foto: EPA/Scanpix
Baltkrievijā miliči pirms mediķu protesta akcijas aizturējuši 35 ārstus
35 ārsti, kas bija sapulcējušies, lai piedalītos mediķu protesta akcijā, tikuši aizturēti un nogādāti milicijas iecirknī.
Pasaulē
2020. gada 7. novembris, 16:56

Baltkrievijā miliči pirms mediķu protesta akcijas aizturējuši 35 ārstus

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijā milicija sestdien aizturējusi vairāk nekā 30 ārstu, kas gatavojās Minskā piedalīties pret Aleksandra Lukašenko režīmu vērstā protesta akcijā, ziņo cilvēktiesību aizstāvības organizācija "Vjasna".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Vjasna" vēsta, ka 35 ārsti, kas bija sapulcējušies, lai piedalītos mediķu protesta akcijā, tikuši aizturēti un nogādāti milicijas iecirknī.

Minskas policijas pārstāve apstiprinājusi, ka daži demonstranti tikuši aizturēti, un aicinājusi pilsoņus nepiedalīties nesankcionētās protesta akcijās.

Baltkrievijā kopš 9.augusta turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu.

Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon
78

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.