foto: REUTERS/SCANPIX
Pēc Vīnes terorakta Austrija nolēmusi slēgt visas radikālās mošejas
Policists Vīnē pie mošejas, kur beigušās piektdienas lūgšanas.
Pasaulē
2020. gada 6. novembris, 17:31

Pēc Vīnes terorakta Austrija nolēmusi slēgt visas radikālās mošejas

Jauns.lv / LETA

Pēc Vīnē notikušā terorakta Austrijas valdība nolēmusi slēgt visas radikālās mošejas, piektdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Ministrijas preses pārstāvis informēja, ka plašāka informācija tiks atklāt vēlāk.

Apšaudi Vīnes centrā pirmdienas vakarā sarīkoja 20 gadus vecais albāņu izcelsmes "Islāma valsts" atbalstītājs Kujtims Fejzulais, kuram bija Austrijas un Ziemeļmaķedonijas pilsonības.

Policisti Vīnē meklē teroristus

Vīnes centrā pirmdienas vakarā notikusi apšaude un ievainoti vairāki cilvēki, tviterī paziņojis Vīnes policijas departaments.

gallery icon

Viņu pašu nošāva policija.

Jaunajam vīrietim pērn aprīlī tika piespriests viena gada desmit mēnešu cietumsods, jo viņš mēģinājis doties uz Sīriju, lai pievienotos grupējumam "Islāma valsts". Tomēr decembrī viņš tika atbrīvots no ieslodzījuma pirms termiņa un iesaistīts deradikalizācijas programmā.

Oficiāli atzītā Austrijas Islāma reliģiskā kopiena paziņoja, ka pēc diskusijām ar varasiestādēm tiks slēgta viena mošeja.

Organizācija skaidroja, ka mošeju nolemts slēgt, nākot gaismā informācijai, ka tā pārkāpusi reliģiskās doktrīnas noteikumus un valsts likumus, kas regulē islāma institūcijas.

Vīnes prokuratūra piektdien paziņoja, ka seši no 16 cilvēkiem, kas tika aizturēti saistībā ar uzbrukumu Vīnē, ir atbrīvoti.