foto: ZUMAPRESS.com
FOTO: dienu pirms "lokdauna" Londona spraigi ālējas un dzer
Pasaulē
2020. gada 5. novembris, 19:32

FOTO: dienu pirms "lokdauna" Londona spraigi ālējas un dzer

Jauns.lv

Ceturtdien, 5. novembrī, Anglijā spēkā stājās četru nedēļu "lokdauns", jo Covid-19 izplatība sasniegusi rekordlielus apmērus. Par noteikumu pārkāpumu iedzīvotājiem draud liels sods, taču dienu pirms tam, kad ballēties un ālēties vēl bija likumīgi, pilsētnieki "nodeva uguņus" galvaspilsētas bāros.

No ceturtdienas cilvēkiem ieteikts palikt mājās, savukārt iestādes, kas nenodarbojas ar pirmās nepieciešamības pakalpojumu sniegšanu, tiek slēgtas. Tas attiecas uz bāriem, nepārtikas veikaliem, sporta klubiem.

Tāpat ir noteikti dažādi sociālās distancēšanās ierobežojumi un citi drošības pasākumi, taču skolas, universitātes un koledžas paliek vaļā. Iedzīvotāji arī tiek mudināti doties svaigā gaisā, kur drīkst satikt vienu cilvēku no citas mājsaimniecības.

BBC vēstī, ka sodi par noteikumu pārkāpšanu variē no 200 sterliņa mārciņām (221 eiro) līdz pat 6400 mārciņu (7089 eiro). Savukārt lielāku sanākšanu rīkotājiem nāktos šķirties pat no 10 000 mārciņu.

Tiesa gan, ierobežojumi nenāk bez atbalsta krīzes ietekmētajiem cilvēkiem. Līdz marta beigām pagarināts darba zaudēšanas pabalsts, un darbinieki var pretendēt uz 80% izmaksu no savas algas. Pabalsta griesti ir 2500 mārciņas.

Taču pirms noteikumu stāšanās spēkā londonieši ar ļoti spraigu ballīti vismaz uz četrām nedēļām atvadījās no savas līdzšinējās brīvības. Alus lija, tosti skanēja, policija cīnījās.

Londonieši, cieši saspiedušies viens pie otra, ar spraigu ballīti sagaida "lokdaunu"

Ceturtdien, 5. novembrī, Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā tika ieviesti stingrāki ierobežojumi, cīnoties ar Covid-19 "rudens cēliena" straujo izplatību.

gallery icon