foto: scanpix
FOTO: kamēr pasaule izolējas un distancējas, Uhaņā tūkstošiem cilvēku ballējas un svin Halovīnu
Ļaudis, kas vairākus mēnešus salīdzinoši disciplinēti sekoja līdzi vieniem no bargākajiem Covid-19 ierobežojumiem pasaulē, nu lielākoties bauda brīvību.
Pasaulē
2020. gada 6. novembris, 06:04

FOTO: kamēr pasaule izolējas un distancējas, Uhaņā tūkstošiem cilvēku ballējas un svin Halovīnu

Jauns.lv

Atnākot otrajam Covid-19 vilnim un, vismaz daļēji mainoties sabiedrības uzskatiem par to, ko tad īsti nozīmē dzīve šīs saslimšanas ēnā, ir jau piemirsts pandēmijas pirmsākumos tik bieži pieminētās Ķīnas pilsētas Uhaņas vārds. Vieta, kuru savulaik uzskatīja par jaunā koronavīrusa šūpuli nu ir atplaukusi un atļaujas pamatīgi uzdzīvot.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Oktobra izskaņā Uhaņas pilsētas iemītnieki pasaules uzmanību izpelnījās ar krāšņo Halovīna svinēšanu vietējā “Happy Valley” atrakciju parkā.

Kamēr pasaule turas pretī otrajam Covid-19 vilnim, Uhaņa uzdzīvo

Atnākot otrajam Covid-19 vilnim un, vismaz daļēji mainoties sabiedrības uzskatiem par to, ko tad īsti nozīmē dzīve šīs saslimšanas ēnā, ...

gallery icon
15

Fotogrāfijas no notikuma vietas atsauc atmiņā dzīvi pirms gadu mijas – kad atpūta bija iespējama, pat neiedomājoties par sejas aizsargmasku valkāšanu, divu metru distanci un epidemioloģisko drošību simbolizējošo, nāsīs cērtošo etanola smārdu.

Tas viss – nepilnu gadu pēc tam, kad mediji sāka rakstīt par “noslēpumaino Ķīnas vīrusu”.

Dzīve un nāve Covid-19 pacientu nodaļās visā pasaulē [Brīdinām, nepatīkami skati!]

gallery icon
44

No stingrākajiem ierobežojumiem līdz krāšņiem svētkiem

Nesenā Halovīna pasākuma fotogrāfijas, kurās notverta Uhaņas iemītnieku dzīve laikā, kad Ķīnas ekonomika atgūstas pēc Covid-19 ierobežojumu sekām, rāda tūkstošiem cilvēku, kuri ir tērpušies nevis sejas aizsargmaskās, bet gan maskās ar dzīvnieciņu vaibstiem, biedējošiem skeletu siluetiem un pa kādam pirātam.

Distancēšanās vietā Uhaņas nesenajā pasākumā piekopta jestra pulcēšanās un masveida saspiešanās labāka grupas selfija vārdā.

Ļaudis, kas vairākus mēnešus salīdzinoši disciplinēti sekoja līdzi vieniem no bargākajiem Covid-19 ierobežojumiem pasaulē, nu lielākoties bauda brīvību.

Cilvēki steidzas pamest tikko atvērto Uhaņu

Uhaņa, kur decembrī sākās koronavīrusa uzliesmojums, trešdien beidzot atvērta un cilvēkiem atļauts atstāt pilsētu, ja viņi ir veseli, paziņojušas Ķīnas ...

gallery icon
34

Maskas redzamas vien pa retam, lielākoties pakalpojumu sniedzējiem, kuri strādā ar svinību apmeklētājiem.

Saskaņā ar Ķīnas Nacionālās Veselības komisijas datiem, 5. novembrī ir reģistrēti vien 28 jauni Covid-19 gadījumi, no kuriem 20 inficēšanās gadījumi saistīti ar ārzemēm.

Pēdējo reizi inficēšanās Hubei provincē, kuras galvaspilsēta ir Uhaņa, konstatēta 3. novembrī, kad tur identificēti četri gadījumi.

10 dienu laikā uzbūvētā Huošenšanas slimnīca Uhaņā

Pēc 10 dienu intensīva darba celtnieki Ķīnā pabeiguši būvēt jauno slimnīcu Uhaņā, kurā paredzēts ārstēt ar koronavīrusu saslimušos. Jau šodien ...

gallery icon
16

Par to, kā Ķīnai izdevies tik efektīvi ierobežot jaunā koronavīrusa izplatīšanos, tika spriests jau vasarā. Akadēmiskajā izdevumā “Science” tika publicēts pētījums, kurā iesaistītais Bostonas Ziemeļaustrumu universitātes Zinātnes institūta (Masačūsetsa, ASV) direktors Alesandro Vespignani pauda to, kas dzirdēts jau neskaitāmas reizes: “Sociālā distancēšanās tik tiešām nes rezultātus”.

Tikmēr Latvijā aizvadītās diennakts laikā veikti 7564 Covid-19 izmeklējumi, reģistrējot 367 jaunus inficēšanās gadījumus, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati. Tas ir kārtējais jaunais vienā dienā reģistrēto Covid-19 saslimšanu skaita rekords.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

No Uhaņas evakuētie Ukrainā tiek apmētāti ar akmeņiem

Ukrainas centieni ievietot karantīnā vairāk nekā 70 cilvēkus, kas evakuēti no Ķīnas jaunā koronavīrusa "Covid-19" dēļ, ceturtdien izraisīja haosu, jo ...

gallery icon
16

Pēdējo 24 stundu laikā mirušas 3 personas, no tām 2 bijušas vecuma grupā no 70 līdz 75, bet 1 persona vecuma grupā no 90 līdz 95 gadiem. Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 4,9%.

SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā stacionēti 39 Covid-19 pacienti, līdz ar to kopējais slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits pieaudzis līdz 244, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotā informācija. Tas ir līdz šim augstākais vienā dienā stacionēto Covid-19 gadījumu skaits.

Latvijā kopā saslimušas 7119 personas un 1444 izveseļojušās.