foto: AFP/Scanpix
Slovākijas policija jau vasarā brīdinājusi Austriju par Vīnes šāvēju
Policists Bratislavā pie ebreju kopienas ēkas.
Pasaulē
2020. gada 4. novembris, 15:47

Slovākijas policija jau vasarā brīdinājusi Austriju par Vīnes šāvēju

Jauns.lv / LETA

Slovākijas policija brīdinājusi Austriju, ka persona, kas sarīkoja apšaudi Vīnē, mēģinājusi iegādāties ieročus Slovākijā, trešdien atklājusi Slovākijas policija.

20 gadus vecais aizdomās turamais Kujtims Fejzulais, kuram bija Austrijas un Ziemeļmaķedonijas pilsonības, pirmdienas vakarā Vīnes centrā nogalināja četrus cilvēkus un vairāk nekā 20 ievainoja. Viņu pašu nošāva policija.

Policisti Vīnē meklē teroristus

Vīnes centrā pirmdienas vakarā notikusi apšaude un ievainoti vairāki cilvēki, tviterī paziņojis Vīnes policijas departaments.

gallery icon

"Slovākijas policija vasarā tika informēta, ka aizdomās turamie no Austrijas mēģinājuši iegādāties munīciju Slovākijā. Tomēr viņiem nav izdevies veikt pirkumu," sociālā tīklā "Facebook" paziņojis Slovākijas policijas direktorāts Bratislavā.

Informācija nekavējoties nodota Austrijas policijai, teikts direktorāta paziņojumā.

foto: AFP/Scanpix
Policists Bratislavā pie ebreju kopienas ēkas.

Ieroči, kas tika izmantoti apšaudē Vīnē, nebija no Slovākijas, norādījis direktorāts.

Austrijas Iekšlietu ministrija vēl nav komentējusi Slovākijas policijas paziņojumu.

Jaunajam vīrietim, kas sarīkoja apšaudi Vīnē, pagājušā gada aprīlī tika piespriests viena gada desmit mēnešu cietumsods, jo viņš mēģinājis doties uz Sīriju, lai pievienotos grupējumam "Islāma valsts". Tomēr decembrī viņš tika atbrīvots no ieslodzījuma pirms termiņa un iesaistīts deradikalizācijas programmā.