foto: AFP/Scanpix
Ģimene Floridā savā mājā atrod retu divgalvainu čūsku
Pasaulē
2020. gada 31. oktobris, 05:39

Ģimene Floridā savā mājā atrod retu divgalvainu čūsku

Jauns.lv

Kādu ģimeni Floridā pārsteidzis atradums viņu mājā, ko tur ienesis kaķis. Viņš nometis uz grīdas maza izmēra čūsku ar divām galvām.

"Es sākumā domāju, ka čūska ir ievainota un ka meita joko, teikdama, ka čūskai ir divas galvas. Tad es sapratu, ka viņai ir taisnība. Es neko tādu savā dzīvē nekad nebiju redzējusi," "People" stāsta sieviete, kuras mājā atradusies neparastā čūska. 

Ģimene sazinājusies ar Floridas Zivju un savvaļas dzīvnieku pētniecības institūta darbiniekiem, kuri piekrituši čūsku paņemt savā aprūpē. 

Eksperti atradumu identificējuši kā retu čūsku, kas parasti sastopama Amerikas Savienoto Valstu dienvidaustrumos. Šis neesot vienīgais zināmais gadījums, kad čūska piedzimusi ar divām galvām. Pētnieki skaidro, ka embriju attīstības laikā dvīņiem neesot izdevies sadalīties, tādēļ tie palikuši vienā ķermenī, bet ar divām galvām. Līdzīgi kā tas reizēm notiek arī ar cilvēkiem. Nevajagot domāt, ka tā ir kāda divgalvaina suga. Šis esot vienkārši rets gadījums. 

Šādām čūskām savvaļā esot ļoti grūti izdzīvot, jo neesot koordinēta pārvietošanās. Katra galva reaģējot uz kustību, bet ne vienmēr vienādi, dažreiz uz stimuliem tās reaģējot atšķirīgi un pieņemot dažādus lēmumus. 

Tēmas