foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: "pieradināts" aligators atgādina, kāpēc plēsoņām nevajadzētu līdz galam uzticēties
Pasaulē
2020. gada 31. oktobris, 05:53

VIDEO: "pieradināts" aligators atgādina, kāpēc plēsoņām nevajadzētu līdz galam uzticēties

Jauns.lv

Adrenalīnu alkstošais Džons Breidžs no Floridas ASV sociālajos tīklos ievietojis biedējošu video, kurā redzams, peldoties kopā ar savu "draudziņu" aligatoru Elvisu.

Videomateriālā redzams, kā vīrietis, neko ļaunu nenojaušot, iegremdējies ezerā kopā ar gandrīz četrus metrus garu aligatoru un vēl kādu personu. Plēsīgais zvērs peld Džonam arvien tuvāk, līdz pēkšņi iekampjas plecā.

Pārbiedētais vīrietis veikli izraušas ārā no ūdens, sakot, "viņš mani noķēra". Aligatora kampiens gan bijis maigs un nekādus ievainojumus nav radījis.

foto: ekrānuzņēmums no video

"Viņam šķiet, ka tāpēc, ka viņš ir lielāks, viņš var mani apcelt!" "Facebook" joko Džons. Viņš gan uz radību netur ļaunu prātu un pieņem, ka aligators vien bijis ziņkārīgs vai izrādījis dominanci.

"Ja viņš būtu gribējis nokosties, es šobrīd nerakstītu "Facebook"," raksta Džons. Drosmīgais vīrietis stāsta, ka adrenalīns viņam esot kā sava veida narkotika, un viņš brīvajā laikā nodarbojas ar niršanu, tostarp kopā ar haizivīm, aligatoriem un citām dzīvām jūras radībām. Šī neesot bijusi viņa pirmā tikšanās ar aligatoru Elvisu, un ierasti dzīvnieks šādi neuzvedoties. "Es domāju, ka varbūt tāpēc, ka apkārt bija daudz cilvēku, viņš domāja, ka viņam jāizrāda dominance," pieņem Džons. "Parasti viņš ir atturīgs. Viņš ir mans draugs."