foto: Donat Sorokin/TASS
Pozners asi izsakās par Covid-19 noliedzējiem: "Debili vai provokatori"
Vladimirs Pozners
Pasaulē
2020. gada 27. oktobris, 14:39

Pozners asi izsakās par Covid-19 noliedzējiem: "Debili vai provokatori"

Jauns.lv

86 gadus vecais krievu publicists un žurnālists Vladimirs Pozners ļoti asi reaģējis uz savu tautiešu attieksmi pret Covid-19, kas Krievijā atkal uzņēmis neredzētus apgriezienus, liekot varai lemt par stingrākiem ierobežojumiem. Pozners aicinājis iedzīvotājus nepārkāpt ieviestos ierobežojumus. 

Infekcijas izplatība Krievijā aug, turklāt Covid-19 "rudens cēliena" rezultātā mūsu kaimiņvalstī inficējušies arī vairāki slaveni cilvēki.

Neraugoties uz sarežģīto situāciju un upuriem, Krievijā izplatās dažādas runas, dezinformācija, sazvērestības teorijas, kas šajā valstī, kur spēcīgi darbojas propagandas mašinērija, nav nekas neparasts, jo cilvēki nereti apjūk, kam var ticēt, bet kas ir kārtējie meli. "Vajag ievērot piesardzību. Mana sieva saslima ar koronavīrusu, tāpēc es par to runāju no personiskā skatupunkta," viņš norāda. 

Publicists asi izsakās par Covid-19 noliedzējiem un atzīst, ka nesaprot viņu pozīciju. "Cilvēki, kuri runā, ka nekāda koronavīrusa nav, viņi ir vai nu debili klīniskā izpratnē vai provokatori. Te ir vai nu viens, vai otrs," ass bija Pozners. 

Vladimirs Pozners uzstājas Rīgā. 2014. gads

gallery icon
32

Krievija otrdien ziņoja, ka 24 stundu laikā miruši 320 Covid-19 pacienti, kas ir jauns rekords. Valstī otrdien pastiprināti ierobežojumi cīņā ar jauno koronavīrusu, tostarp par obligātu noteikta sejas masku valkāšana.

Dzīve Krievijā Covid-19 pandēmijas laikā 2020. gada aprīlī

Dzīve Krievijā pandēmijas laikā

gallery icon
29

Krievijā inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta jau vairāk nekā pusotram miljonam cilvēku, no kuriem vairāk nekā 26 tūkstoši ir miruši. 

Vissliktākā epidemioloģiskā situācija ir Maskavā, kur iedzīvotāji, kas vecāki par 65 gadiem, šomēnes tika aicināti maksimāli daudz uzturēties mājās.