foto: AP/Scanpix
Pēc rekordlielā Covid-19 gadījumu skaita Lietuvā 12 pašvaldībās izsludināta karantīna
Lietuvā pagājušajā diennaktī konstatēts 311 jaunu koronavīrusa gadījumu.
Pasaulē
2020. gada 21. oktobris, 15:46

Pēc rekordlielā Covid-19 gadījumu skaita Lietuvā 12 pašvaldībās izsludināta karantīna

Jauns.lv / LETA

Lietuvas valdība trešdien nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību 12 pašvaldībās izsludinājusi karantīnu, kas būs spēkā no 26.oktobra, plkst.24, līdz 9.novembrim, plkst.24.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Valdība sagrupējusi pašvaldības trīs zonās atkarībā no Covid-19 saslimstības rādītājiem - sarkanajā, dzeltenajā un zaļajā.

Pašvaldībās, kas nonākušas sarkanajā zonā, var tikt izsludināta vietēja mēroga karantīna, dzeltenajā zonā esošajās pašvaldībās būs jāievēro zināmi ierobežojumi, bet zaļajā zonā papildu ierobežojumu nebūs.

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

Kā norādījis veselības ministrs Aurēlijs Verīga, ņemot vērā nelabvēlīgo epidemioloģisko situāciju, karantīnu nolemts izsludināt Elektrēnu, Jonišķu rajona, Jurbarkas rajona, Ķelmes rajona, Klaipēdas rajona, Kretingas rajona, Marijampoles pilsētas, Pasvales rajona, Pluņģes rajona, Skuodas rajona, Šauļu rajona un Švenčoņu rajona pašvaldību teritorijā.

Šajās pašvaldībās tiks ierobežota starppilsētu un piepilsētas sabiedriskā transporta kustības intensitāte, būs aizliegts sabiedriskās vietās pulcēties grupās, kas lielākas par pieciem cilvēkiem, pieprasīts ieturēt divu atstatumu starp cilvēkiem, izņemot bēru ceremonijas, kā arī tiks noteikta obligāta sejas masku valkāšana visās publiskajās iekštelpās visiem, izņemot bērnus līdz sešu gadu vecumam un cilvēkus ar īpašām vajadzībām. Maskas nebūs jāvalkā arī maltīšu laikā ēdināšanas iestādēs.

Valsts un pašvaldību iestādēm ieteikts organizēt darbu pilnīgi vai daļēji attālināti. Noteikts arī ierobežot pircēju vai pakalpojumu saņēmēju plūsmu, vienam cilvēkam paredzot vismaz desmit kvadrātmetru platību vai arī vienlaikus apkalpojot tikai vienu cilvēku. Veselības aprūpes iestādēs aizliegts apmeklēt pacientus, kas vecāki par 14 gadiem, izņemot smagus slimniekus un dzemdētājas.