foto: REUTERS/SCANPIX
Apkaunojums Brazīlijas valdībā: senators policijas reida laikā naudu paslēpj apakšbiksēs
Pasaulē
2020. gada 16. oktobris, 19:05

Apkaunojums Brazīlijas valdībā: senators policijas reida laikā naudu paslēpj apakšbiksēs

Jauns.lv

Brazīliju pārpludinājusi ziņa par neparastu atradumu kratīšanas laikā Brazīlijas senatora Čiko Rodrigesa mājā. Pārbaudes laikā viņš bija paslēpis 30 000 reālus jeb nepilnus 5000 eiro skaidrā naudā savās apakšbiksēs, ziņo "The Guardian".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Reids bijis daļa no operācijas, kuras mērķis bija apturēt valsts līdzekļu izsaimniekošanu.

Valdība vakar apstiprinājusi, ka Čiko Rodrigess ir bijis izmeklēšanas mērķis par vairāk nekā 3 miljonu valsts līdzekļu piesavināšanos, kas paredzēti pandēmijas apkarošanai. Augstākās tiesas tiesnesis Luiss Roberto Barrozu uz 90 dienām atstādinājis Rodrigesu no likumdevēja amata, kamēr izmeklēšana turpinās.

"Policijas komandas rīcībā ir video, tomēr, ņemot vērā veidu, kādā naudu Rodrigess bija paslēpis - diezgan dziļi savā apakšveļā -, es šo materiālu nepublicēšu, lai neradītu lielāku apmulsumu sabiedrībā," norādījis tiesnesis. 
Rodrigess paziņojumā apstiprinājis, ka viņa mājā notika reids, nesniedzot sīkākas ziņas. Viņš noliedzis pārkāpumus un apgalvo, ka visu 30 gadu laikā, kamēr bijis politikā, viņš ir bijis godīgs. Kādēļ naudu slēpis savās biksēs, viņš gan nekomentē. 

Operācija tika veikta tikai nedēļu pēc tam, kad prezidents Žairs Bolsonaru paziņoja, ka viņa administrācijā nav korupcijas. 

"Lai dotu jums priekšstatu par to, kāda tieši bija šī situācija realitātē, dažas no atgūtajām banknotēm bija iekrāsotas ar fekālijām," ziņo Brazīlijas konservatīvais žurnāls "Revista Crusoé"

Brazīliešu vidū notikušais izraisījis plašas diskusijas, daudziem jokojot, ka atradums paliks atmiņā valsts “vēstures anālos”.