Pasaulē
2020. gada 14. oktobris, 06:59

Neticama iespēja parastam tūristam: pandēmijas laikā viņam vienīgajam atļāva apmeklēt šo populāro Peru tūrisma objektu

Jauns.lv

26 gadus vecais boksa instruktors Džesī Karajama no Japānas sapņoja nokļūt senajā inku pilsētā Maču Pikču. 14. martā viņš ieradās pilsētā Aguas Kalentes, kas atrodas netālu no Maču Pikču.

Katajama nopirka ieejas biļeti 16. martā, bet pēc uzzināja, ka Peru valdība slēgusi pieeju tūrisma objektiem jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ, vēsta "CNN". Aizlidot atpakaļ uz Japānu robežu slēgšanas dēļ viņam neizdevās.

Katajama, kurš vēlējās pavadīt Peru vien pāris dienas, izīrēja nelielu istabu Aguas Kalentes pilsētā. Rezultātā viņš tur nodzīvoja septiņus mēnešus. Katru dienu viņš devās skriet un skatījās uz Maču Pikču, kur viņam tā arī neizdevās nokļūt.

Bet kā stāsta pats japānietis, viņš neesot pārāk sabēdājies. Katajama ceļoja par Peru un apmeklēja, piemēram, Putukusi kalnu un tāpat apskatīja ūdenskritumus. Katajama sadraudzējies ar vietējo iedzīvotāju Kalentes. Kad japānietim gandrīz bija beigusies nauda, viņš saprata, ka laiks lidot mājās.

Tomēr cerība nonākt Maču Pikču palika. Viņš vērsies vietējā tūrisma kompānijā ar savu stāstu. Tūrisma firmai izdevies sazināties ar Pēru kultūras ministru. Pateicoties tam, Katajama izsniegta speciāla atļauja apmeklēt slaveno Peru pilsētu.

Kopā ar viņu pastaigā pa seno pilsētu devušies divi fotogrāfi un arheoloģiskā kompleksa direktors. Japānietis kļuvis par pirmo tūristu, kurš apmeklējis Maču Pikču pēdējo septiņu mēnešu laikā. Viņš ir viens no nedaudzajiem, kas apskatījis burvīgo vietu bez ļaužu pūļiem.

Japānā Katajama plāno atgriezties 16. oktobrī. Viņam esot skumji šķirties no vietējiem iedzīvotājiem, starp kuriem viņš atradis ne mazums draugu. Valsts iestādes plāno atvērt Maču Pičku tūristiem vien 30 procentu apmērā. Konkrēts pilsētas atvēršanas datums gan pagaidām nav zināms.