Pasaulē
2020. gada 21. septembris, 20:58

Navaļnijs aizkustinoši skaistā vēstījumā stāsta, kā viņu izdziedināja sievas Jūlijas mīlestība

Jauns.lv

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kas pēc saindēšanas Krievijā ar ķīmisko ieroci "Novičok" veseļojas slimnīcā Berlīnē, ar katru dienu atlabst. Pirmdienas pievakarē viņš padalījās ar sirdi plosošu un skaistu atzīšanos mīlestībā savai sievai Jūlijai, kura visu šo laiku bija viņam līdzās “Charite” klīnikā Vācijas galvaspilsētā.

Navaļnijs raksta: “Mums ar Juļu 26. augustā bija kāzu jubileja - 20 gadi kopš kāzām, bet es pat priecājos, ka palaidu to garām un par to varu uzrakstīt šodien, kad zinu par mīlestību mazliet vairāk nekā vēl pirms mēneša.”

“Jūs, protams, simts reizes ko tādu esat redzējuši filmās un lasījuši grāmatās: viens mīlošs cilvēks guļ komā, bet otrs ar savu mīlestību un neatlaidīgām rūpēm atgriež viņu pie dzīvības. Mēs, protams, darījām tāpat. Pēc klasisko mīlestību filmu kanoniem par komu. Es gulēju un gulēju, un gulēju. Juļa nāca, runāja ar mani, dziedāja man dziesmiņas, atskaņoja mūziku. Nemelošu - neko no tā neatceros," viņš turpina.

Navaļnijs stāsta: “Bet pastāstīšu jums, ko tiešām atceros pats. Precīzāk, diez vai to var saukt par "atmiņām", drīzāk par vislabāko sajūtu un emociju kopumu. Tas man bija tik nozīmīgs, ka uz mūžu iespiedās atmiņā. Es guļu. Mani jau izveda no komas, bet nevienu neatpazīstu, nesaprotu, kas notiek. Nerunāju un nezinu, ko nozīmē runāt. Un viss mans laiks paiet, gaidot, kad atnāks viņa. Kas ir viņa - nav skaidrs. Kā viņa izskatās - arī nezinu. Pat ja man izdodas kaut ko saskatīt ar nenofokusētu skatienu, tad es vienkārši neesmu spējīgs iegaumēt attēlu. Bet viņa atšķiras, tas man ir skaidrs, tāpēc es visu laiku guļu un viņu gaidu. Viņa atnāk un kļūst par galveno palātā. Viņa ļoti ērti piekārto manu spilvenu. Viņas tonis nav kluss un līdzjūtīgs. Viņa runā jautri un smejas. Viņa man kaut ko stāsta. Kad viņa ir blakus, stulbās halucinācijas pazūd. Ar viņu ir ļoti labi. Pēcāk viņa aiziet un man kļūst skumji, un es atkal sāku gaidīt.”

“Nevienu sekundi nešaubījos, ka tam ir zinātnisks izskaidrojums. Nu, piemēram, es uztvēru sievas balss tembru, manas smadzenes izdalīja dopamīnu un man kļuva vieglāk. Katrs apmeklējums burtiski kļuva dziedinošs, bet gaidīšanas efekts pastiprināja dopamīna atalgojumu. Bet lai arī kā neskanētu dižie zinātniski medicīniskie izskaidrojumi, tagad es patiesi zinu pēc savas pieredzes: mīlestība dziedina un atgriež pie dzīvības. Juļa, tu mani izglābi, un lai to ieraksta neirozinātņu mācību grāmatās,” raksta opozicionārs.

Alekseja Navaļnija un viņa sievas Jūlijas dzīve "Instagram" mirkļos

gallery icon

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Navaļnijam pēc saindēšanās nonākot komā, ļaudis Krievijā ar plakātiem izgājuši ielās

gallery icon