Pasaulē
2020. gada 15. septembris, 13:31

"Ilgojos pēc jums" - Aleksejs Navaļnijs publicē foto no slimnīcas gultas

Jauns.lv

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs savā "Instagram” kontā padalījies ar foto no slimnīcas gultas. Attēlā viņš redzams kopā ar savu ģimeni.

Alekseja Navaļnija un viņa sievas Jūlijas dzīve "Instagram" mirkļos

gallery icon
31

"Sveiki, šeit Navaļnijs. Ilgojos pēc jums. Es joprojām gandrīz neko nemāku, bet vakar visu dienu varēju elpot pats. Nekādas ārējas palīdzības, pat ventīli kaklā neizmantoju," teikts pie attēla.

Jau vēstīts, ka Navaļnijs 20.augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā Sibīrijā, bet divas dienas vēlāk no Krievijas pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite". 

Kā 2.septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Laboratorijas Francijā un Zviedrijā apstiprinājušas, ka Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs ticis saindēts ar ķīmisko vielu no "Novičok" grupas, pirmdien paziņojusi Vācijas valdība.

Vācijas valdības preses sekretārs Štefens Zeiberts paziņoja, ka Navaļnija saindēšana ir nopietns Ķīmisko ieroču konvencijas pārkāpums.