Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Vīrietis bez kājām ar roku palīdzību iekaro Elbrusa virsotni

Pasaulē
15. septembrī 08:50 2020. gada 15. septembrī 08:50
  Jauns.lv
Krievijas iedzīvotājs Rustams Nabijevs, kurš zaudējis abas kājas, ar roku palīdzību spēja nokļūt Elbrusa virsotnē, kas iepriekš nav izdevies nevienam cilvēkam. Viņš savā „Instagram” profilā publicēja video, kurā iemūžināts mirklis ar Krievijas un Kaukāza kalnu augstākās virsotnes iekarošanu.

„Es to izdarīju. Es to spēju paveikt! Ar šīm rokām es nokļuvu līdz Elbrusa virsotnei. Es jūs ļoti mīlu, paldies visiem, kuri man ticēja!” video paziņoja Rustams, nespējot valdīt aizkustinājuma asaras un turot rokās virsotnes norādi.

Rustams Nabijevs Elbrusa virsotnē. (Foto: Ekrānuzņēmums)

Aprakstos vīrietis skaidroja, ka viņš nav pirmais cilvēks ar invaliditāti, kurš spējis nokļūt šajā vietā. Tomēr iepriekš neviens to nav spējis izdarīt tikai ar rokām. Nokļūšanā līdz virsotnei viņš pievarējis 15 kilometrus, un tas prasījis 13 stundas.

Iekarot virsotni mēs devāmies pusnaktī uz 11. septembri. Bija kluss un skaidrs.

View this post on Instagram

На штурм мы вышли в полночь с 10 на 11 сентября. Было тихо и ясно. ⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Мы выдвинулись в сторону Эльбруса. Все начиналось спокойно и первые 2 часа я не чувствовал ни тяжести, ни трудностей. Чуть позже, когда я стал уставать, а руки начали забиваться, я осознал, что дорога не будет легкой. Было сложно. Я останавливался, но шел дальше. От нашего приюта Шарапи до вершины расстояние 6220 метров. ⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ На маршруте есть несколько важных точек, делящих путь на отрезки. Приют - скалы Пастухова - заброшенный ратрак, недалеко от этих скал - косая полка - седловина - вершина Эльбруса. ⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ До заброшенного ратрака я добрался еле-еле. Там есть пологий участок, где альпинисты устраивают привал, пьют чай, отдыхают. Я ждал, когда доберусь до него, чтобы просто расслабиться, потому что мы два часа шли без остановки. Как только мы добрались, я упал от бессилия. Было так тяжело, что я лежал с закрытыми глазами, глубоко и часто втягивая воздух. Его было так мало, что не мог надышаться! Я не знал, что ждет меня впереди. Дорога до этого места была для меня сложной, потому что по пути был то снег, то лед, а по льду зарубаться ледорубами очень трудно. ⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ И вот я, завалившись на спину, открыл глаза и увидел чистое, ясное звёздное небо. Не понимаю, почему до этого момента я не обращал на него внимание?! Я смотрел на небо и ждал какой-то поддержки, помощи. От кого? Сам не знаю. Мне было тяжело, но я не думал о том, чтобы сдаться. Я просто задался вопросами: «Что я здесь делаю? Зачем это надо? Кому это надо? Что я хочу этим доказать?»⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Я задавал себе эти вопросы, но не понимал, что происходит со мной. В какой-то момент, я снова взглянул на небо и увидел, как прямо надо мной упала звезда. Она была настолько яркой, что не заметить ее было невозможно. И я решил, что это знак. Знак, что нужно идти дальше. Я понимал, что это сложно, но я решил, что, возможно, это сигнал от Всевышнего и уж точно, что он для меня. После этого я со злостью встал и пошел дальше!⁣⁣ ⁣⁣⠀ Продолжение в карусели..➡️ ⁣⁣⠀ @ioann.online , спасибо за возможность!

A post shared by ▪️◾️◼️RUSTAM NABIEV ◼️◾️▪️ (@rustam_nabiev92) on

Elbruss ir aprimis vulkāns Lielajā Kaukāzā. Tā ir Krievijas un Kaukāza kalnu augstākā virsotne. Dažkārt to uzskata arī par Eiropas augstāko virsotni, ja Eiropas un Āzijas robeža tiek vilkta pa Lielā Kaukāza galveno grēdu. Izvietojies nedaudz uz ziemeļiem no Lielā Kaukāza galvenās grēdas Sānu grēdā Kabardas-Balkārijas teritorijā.

Elbrusam ir divu virsotņu sedlienveidīgs vulkāna konuss. Augstākā rietumu virsotne ir 5642 metru vjl, ko no 5621 m augstās austrumu virsotnes atdala 3000 m gara un 5300 m augsta sedliene. Pēdējais zināmais vulkāna izvirdums bija aptuveni 50. mūsu ēras gadā. Elbrusa ledāju kopplatība ir 134,5 km2.

Citi šobrīd lasa

Pētījums: Covid-19 vīruss turpina mutēt un var kļūt arvien lipīgāks 4
FOTO: ļaudis ierodas uz "Sinfonietta Rīga" sezonas atklāšanas koncertu
FOTO: grupa "Linga" velta koncertu mūžībā aizgājušā ģitārista Edgara Ķauķa piemiņai 1
Tēmas: Instagram, Elbruss
Pievienot komentāru

"Удали это немедленно": Ким Кардашьян показала, как ее сестры выглядели до пластики

Полуобнаженная внучка Софии Ротару похвасталась​ новой квартирой на Манхэттене