Pasaulē
2020. gada 13. septembris, 12:30

"Es paņēmu lukturīti, noņēmu palagu un tur viņš skatījās uz mani." Ņujorkietis piedzīvo neaizmirstamu brīdi, mājās atrodot izbēgušu cietumnieku

Jauns.lv

Trešdienas vakarā 62 gadus vecais Ņujorkas (ASV) iedzīvotājs Terijs Pīrsons savā Bruklinas mājā neviena netraucēts skatījies televīzijas pārraidi. Vienu brīdi viņa skatienu piesaistījušas aušanas stelles, kuras viņš bija pārklājis ar palagu. Pēc viņa teiktā, licies, ka aiz palaga atrodas kaut kas līdzīgs bumbai, kas vēlāk izrādījusies izbēgušā cietumnieka Džonija Soto(19) galva, ziņo ārzemju mediji.

“Es paņēmu lukturīti, noņēmu palagu un tur viņš pretī skatījās uz mani. Viņš tur bija sēdējis trīs stundas un ar mani skatījies televizoru! Es skrēju ārā no mājās, saukdams : “Viņš ir šeit, viņš ir šeit”, jo es zināju, ka policisti ir pagalmā,” atminas pārbiedētais ņujorkietis.

Vairāki policisti dežūrēja apkārtnē, kur dzīvo Pīrsons, jo cietumnieks jau iepriekš bija pamanīts netālu. Sākotnēji Soto mēģinājis ielavīties kādas sievietes mājoklī. “Viņš jau bija uz mana lieveņa, es viņu aizdzinu,” stāsta Stefānija Tatsisa, kura arī saskārusies ar cietumnieku aci pret aci.

Tiek uzskatīts, ka tieši tad viņš aizskrējis un ielavījies Pīrsona mājā, kuru jau iepriekš policija bija pārmeklējusi.

Soto tika arestēts pirmdien par nelikumīga šaujamieroča glabāšanu, kuram bija noņemts ražotāja sērijas numurs. Kad viņš aizbēga, viņš bija ceļā uz Metropolitēna ieslodzījuma centru "Sunset Park" Bruklinā.