Lukašenko nosoda Rietumus un brīdina par jaunu pasaules karu
Lukašenko: "Mēs vēl neesam spējuši atjaunot spēka līdzsvaru, kas tika zaudēts, sabrūkot Padomju Savienībai, un, ja nav līdzsvara, nav nedz miera, nedz drošības, ir sistēmiska krīze."
Pasaulē
2015. gada 28. septembris, 12:54

Lukašenko nosoda Rietumus un brīdina par jaunu pasaules karu

Jauns.lv

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ANO samitā brīdinājis par "jaunu pasaules karu", ja rietumvalstis turpināšot intervenci Tuvajos Austrumos.

Baltkrievijas līderis norādīja, ka attīstības priekšnosacījumi ir miers un drošība, bet Rietumu darbības esot novedušas pie vairāku reģionu destabilizācijas.

Lukašenko izteicās, ka "labi zināmas valstis" iejaukušās situācijā Irākā, Lībijā un Sīrijā, aizbildinoties ar demokrātijas ieviešanu. Viņš arī brīdināja, ka Ukrainas krīze jebkurā brīdī varot kļūt nekontrolējama.

"Ja mēs spersim vēl vienu soli globāla konflikta virzienā, ir iespējams, ka mēs virzīsimies uz jaunu pasaules karu civilizētās un progresīvās pasaules centrā," uzsvēra Lukašenko.

"Mēs vēl neesam spējuši atjaunot spēka līdzsvaru, kas tika zaudēts, sabrūkot Padomju Savienībai, un, ja nav līdzsvara, nav nedz miera, nedz drošības, ir sistēmiska krīze," piebilda Baltkrievijas prezidents.

LETA/Foto: AFP/LETA