Medmāsa Vācijā šokēta: viņu izliek no mājām, jo tajā grasās ierīkot bēgļu mītni. VIDEO
Nīheimas vietējā pašvaldība kāda nama īrniekiem izsūtījusi lūgumu izvākties līdz nākamā gada maijam. 51 gadu vecā medmāsa, kura namā dzīvo jau sešpadsmito gadu, par jocīgo vietvaras lūgumu ir sašutusi.
Pasaulē
2015. gada 28. septembris, 14:22

Medmāsa Vācijā šokēta: viņu izliek no mājām, jo tajā grasās ierīkot bēgļu mītni. VIDEO

Jauns.lv

51 gadu vecā Betina Helbija dzīvo ēkā Vācijas rietumdaļas pilsētā Nīheimā jau 16 gadu. Māja sastāv no mazāk kā desmit dzīvokļiem, un šo dzīvokļu īrnieki saņēmuši vēstījumu no vietvaras, ka līdz 2016.gada maijam telpas jāatbrīvo, jo ēku paradzēts pielāgot patvēruma meklētājiem.

Helbija, kura strādā pilsētas slimnīcā par medmāsu, pavēsti saņēma pirms mēneša, un, bēgļu krīzei Vācijā saasinoties, nolēmusi par to neklusēt, vēsta „The Telegraph”.

„Biju šokēta, izlasot šo domes sūtīto vēstuli,” stāsta Helbijas kundze, divu bērnu māte. Vietvara lūgumu „evakuēties” nodēvējusi par „brīvprātīgu” risinājumu, jo visi trīs Nīheimas bēgļu centri jau ir pilni, bet jaunas telšu nometnes celtniecība pašvaldībai izmaksāšot ap 30 tūkstošiem eiro. Domē aplēsts, ka racionālāk būtu jau esošo dzīvojamo namu pielāgot bēgļu vajadzībām, lūdzot pilsoņiem to pamest. Tiesa gan, vēl nav līdz galam skaidrs, vai vietvarai vispār ir juridiskas tiesības tā rīkoties ar esošajiem īrniekiem; saskaņā ar tiesību aktiem īrnieku izvākšanās iespējama tikai tad, ja tiek lauzts īres līgums.

Helbijas kundze par saņemto vietvaras lūgumu sākotnēji izpaudās sociālajā tīklā „Facebook”, kur ar viņas sašutumu pāris stundu laikā dalījās jau 200 tūkstošu vietnes lietotāju.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka Vācijai migrantu krīze ietvaros nāksies „tikt galā” ar apmēram 1 miljonu patvēruma meklētāju. Kanclere Angela Merkele izteikusies, ka „bēgļu jautājums Eiropā ir uz palikšanu un tas, kā krīze tiks menedžēta, noteiks Eiropas nākotni”.

Betina Helbija savā dzīvoklī:

Kasjauns.lv