foto: Erica Magugliani/Unsplash
"Vesels bars ar savtīgiem kovidiotiem un nepieredzējusi apkalpe..." cilvēkus sadusmo lidmašīnas pasažieru rīcība
Zakintas sala Grieķijā, no kurienes atgriezušies vairāki desmiti sasirgušu britu.
Pasaulē
2020. gada 31. augusts, 19:37

"Vesels bars ar savtīgiem kovidiotiem un nepieredzējusi apkalpe..." cilvēkus sadusmo lidmašīnas pasažieru rīcība

Jauns.lv

"Vesels bars ar savtīgiem kovidiotiem un nepieredzējusi apkalpe" – tā kāds pasažieris raksturo kompānijas “Tui” lidojumu no Zakintas salas Grieķijā uz Lielbritāniju, pēc kura teju 200 pasažieriem tagad ir noteikta pašizolācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzņēmumā “Tui” norāda, ka ir uzsākta izmeklēšana pēc tam, kad 16 cilvēkiem reisā uz Kārdifu, kas notika 25. augustā, konstatēts Covid-19. Šajā skaitā ir septiņi cilvēki, kuri bija infekciozi vai potenciāli infekciozi brīdī, kad iekāpa lidmašīnā, vēstī “The Guardian”.

Viena no pasažieriem stāstījusi, ka lidojuma laikā daudzi pasažieri nevalkāja sejas masku tā, kā tas ir paredzēts un neievēroja noteikumus. “Daudzi cilvēki valkāja maskas zem deguna vai pat zem zoda. Viņi ņēma nost maskas, lai runātu ar draugiem un viņi staigāja pa lidmašīnu, lai parunātu ar draugiem bez maskas uz sejas,” viņa atklāj.

Pasažiere norādīja, ka apkalpe aicināja vienu sievieti uzvilkt masku, taču lielākās daļas cilvēku noteikumu pārkāpumi tika noignorēti. “Man blakus sēdēja čalis, kuram visa lidojuma laikā maska bija uz zoda, stjuarte runāja ar viņu, bet neko neaizrādīja,” dusmojas pasažiere, kura nebija pārsteigta, uzzinot, ka šajā lidojumā noticis uzliesmojums. Arī viņai un vīram kopš tā parādījušies viegli simptomi, tāpēc viņi uzsāka pašizolēšanos.

Tikmēr kompānijā norāda, ka ir uzsākta izmeklēšana.

Veselības jomā atbildīgās amatpersonas tagad stāsta, ka Velsā reģistrēti 30 Covid-19 gadījumi cilvēkiem, kuri atgriezušies no Zakintas salas Grieķijā, taču sagaidāms, ka saslimušo skaits pieaugs. Saslimuši ir cilvēki, kuri nakšņoja dažādās viesnīcās un lidoja ar dažādiem reisiem.

Šobrīd amatpersonas cenšas sazināties ar visiem 193 cilvēkiem, kuri bija minētajā lidojumā, lai informētu, ka viņiem jāpaliek pašizolācijā.