foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: postaža kādreizējais elegances vietā - tāds skats paveras slavena libāniešu dizainera mājās
Pasaulē
2020. gada 23. augusts, 07:35

FOTO: postaža kādreizējais elegances vietā - tāds skats paveras slavena libāniešu dizainera mājās

Jauns.lv

Mirklis, kad slavenais augstās modes dizaineris Elijs Sābs steidza noskaidrot, vai pēc baisā sprādziena Beirūtā viņa 200 darbinieki, tostarp paša dēls, ir drošībā, esot ildzis mūžību. Līdzīgi kā daudzi libānieši, arī 56 gadus vecais dizaineris smagi izjuta Beirūtas ostā notikušo amonija nitrāta sprādzienu.

Postaža kādreizējais elegances vietā - tāds skats paveras slavena libāniešu dizainera mājās

gallery icon

“Redzēju savu dēlu, mirkstam asinīs. Nespēju tam noticēt. Es teicu: “Labi, viņš ir ievainots, bet viss ir kārtībā, tās ir tikai brūces uz viņa galvas un rokām”,” atstāsta Sābs, kura ofiss un darbnīca, kā arī paša mājas, ir pamatīgi izpostītas sprādziena dēļ.

Tomēr dizaineris nevēlas padoties, jo savu zīmolu radīja sarežģītā laikā, 1982. gadā Libānas pilsoņu kara karstumā. Taču 4. augustā notikušais sprādziens atsauca atmiņā postažu, kas piedzīvota pagātnē. “Tā bija tā pati smaka, tie paši putekļi, sasisti stikli,” viņš stāsta.

Dizaineris norāda, ka notikušais ir liela nelaime, tomēr libāniešiem esot jābūt kā Beirūtai – katru reizi, kad to noslauka no zemes virsas, tā atkal atdzimst savā iepriekšējā veidolā.

“Ellie Saab” krāšņie tērpi

gallery icon

Dizaineris arī uzsvēris, ka ir jāiet uz priekšu, jo padoties nav libāniešu garā. Tomēr lielākais zaudējums ir cilvēki, kurus nekā vairs nevar atgriezt atpakaļ.

Kā zināms, sprādziens Beirūtas ostā laupījis aptuveni 200 cilvēku dzīvības, vairāki tūkstoši guvuši ievainojumus, bet daži simti tūkstoši palikuši bez pajumtes.  

Nākamais rīts pēc sprādziena Beirūtā

Libānas galvaspilsētā Beirūtā otrdien notika divi spēcīgi sprādzieni, kuros dzīvību zaudējuši vairāk nekā 100 cilvēki un aptuveni 4000 ievainoti, bet ...

gallery icon