foto: REUTERS/SCANPIX
Lietuvas eksprezidente Grībauskaite aicina Lukašenko atkāpties
Bijusī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite tviterī aicinājusi Baļtkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko atkāpties.
Pasaulē
2020. gada 13. augusts, 13:26

Lietuvas eksprezidente Grībauskaite aicina Lukašenko atkāpties

Jauns.lv / LETA

Bijusī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite tviterī aicinājusi Baļtkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko atkāpties, nosodot vardarbību pret protestētājiem pēc svētdien kaimiņvalstī notikušajām prezidenta vēlēšanām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Diktator ar asiņainajām rokām Lukašenko, ej prom tūlīt. Tu esi izlēmis savu likteni, [Tev] nav  nākotnes Baltkrievijas zemē," teikts angļu valodā publicētajā Grībauskaites ierakstā, kas ievietots tviterī ar mirkļbirku #LukashenkoLeaveNow.

Saskaņā ar oficiālajiem provizoriskajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,09%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Vardarbīgi apspiežot protestus pret acīmredzamajiem parkāpumiem vēlēšanu norisē un rezultātu viltošanu, Baltkrievijā cietuši vai aizturēti tūkstošiem cilvēku. Slimnīcās ārstējas vairāk nekā 250 cietušo, un ir arī bojāgājušie.