foto: REUTERS/SCANPIX
Amsterdama nosaka obligātu sejas masku valkāšanu daudz apmeklētās vietās
Pasaulē
2020. gada 6. augusts, 07:56

Amsterdama nosaka obligātu sejas masku valkāšanu daudz apmeklētās vietās

Jauns.lv / LETA

Nīderlandes galvaspilsēta Amsterdama un ostas pilsēta Roterdama trešdien noteica sejas masku valkāšanu kā obligātu zināmās vietās, kuras apmeklē daudz cilvēku, tai skaitā Amsterdamas Sarkano lukturu rajonā, jo pēdējā laikā ir straujāk pieaudzis inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunie pasākumi pieņemti pēc tam, kad Nīderlandē nedēļas laikā divkāršojās inficēšanās gadījumu skaits. Tagad valstī ir reģistrēti vairāk nekā 55 000 inficēšanās gadījumu, un 6150 no inficētajiem ir miruši.

"Mēs sākam šo eksperimentu, jo esam satraukti par augošo koronavīrusa infekcijas gadījumu skaitu," paziņoja Amsterdamas pilsētas dome.

"Sejas maskas ir obligātas cilvēku daudz apmeklētos un rosīgos rajonos un tur, kur citi pasākumi nav bijuši iedarbīgi vai bijuši ar negatīvu ekonomisku efektu," teikts domes paziņojumā.

Lai gan Amsterdamas domes darbinieki dalīja sejas maskas par brīvu, un cilvēkus par jaunajiem noteikumiem brīdināja gan policija, gan automašīna ar skaļruņiem, ne visi ievēroja šos noteikumus, sevišķi Sarkano lukturu rajonā.

Policisti paziņoja, ka viņi tikai brīdina cilvēkus un nepiespriež naudassodus par šo noteikumu pārkāpšanu.  

Roterdamā policija apturēja demonstrantu grupu, kas gribēja doties gājienā pret sejas masku uzspiestu valkāšanu.