foto: EPA/Scanpix
Igaunijas Veselības departaments: strādājam, lai Tartu neatkārtotos Sāmsalas situācija ar Covid-19
Pasaulē
2020. gada 31. jūlijs, 23:26

Igaunijas Veselības departaments: strādājam, lai Tartu neatkārtotos Sāmsalas situācija ar Covid-19

Jauns.lv / LETA

Igaunijas Veselības departaments intensīvi strādā, lai saistībā ar jaunā koronavīrusa perēkli Tartu neatkārtotos tāda situācija kā Sāmsalā, kur martā pēc volejbola sacīkstēm ar Itālijas kluba piedalīšanos sākās strauja slimības izplatīšanās, piektdien radiostacijai "Vikerraadio" sacījusi departamenta Dienvidu reģiona direktore Tīa Luhta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tartu pilsētā un apriņķī vīruss sācis izplatīties pēc kādām viesībām klubā "Vabank", kurās 18.jūlijā piedalījies inficēts cilvēks. Saistībā ar šo perēkli pašlaik kopumā apstiprināti 19 inficēšanās gadījumi, tai skaitā 15 Tartu pilsētā un apriņķī un vēl četri Harju apriņķī, un līdz ceturtdienai apzināti vairāk nekā 50 cilvēki, kas bijuši ciešā saskarē ar inficētajiem.

Kopumā Tartu apriņķī pašlaik ar koronavīrusu inficējies 21 cilvēks.

"Tas liecina, ka kaut kas jādara. Vai tas būs aizliegums rīkot pasākumus un koncertus? Mēs pašlaik domājam," sacījusi Luhta, uzsverot, ka slimības izplatība pirmām kārtām atkarīga no cilvēku izturēšanās.

Pēc ekspertes teiktā, ja cilvēkiem nepieciešams tikties, tad vislabāk to darīt brīvā dabā vai labi vēdinātās telpās. Viņa arī aicinājusi  cilvēkus pat ar viegliem slimības simptomiem palikt mājās un veseļoties.

Runājot par sodiem iespējamajiem vīrusa izplatītājiem, Luhta norādījusi, ka departaments izskata katru gadījumu atsevišķi un ņem vērā visus apstākļus. "Ja tiks atzīts, ka cilvēks izturējies tīši bezatbildīgi, paredzams sods. Mēs spriedīsim, vai šādai darbībai bijušas sekas, un no tā būs atkarīgi mūsu turpmākie lēmumi," viņa piebildusi.

Ģimenes ārstiem Veselības departaments iesaka nosūtīt cilvēkus uz Covid-19 analīzēm pat ar viegliem saslimšanas simptomiem.

Inficēšanās konstatēta arī trim Tartu universitātes klīnikas darbiniekiem, un gandrīz 30 viņu kolēģiem noteikta pašizolācija. Klīnika no piektdienas noteikusi apmeklēšanas ierobežojumus, bet vienlaikus uzsvērusi, ka neviens no darbiniekiem nav inficējies darbavietā un pacientus slimība nav skārusi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās