foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: "Solid8" izpilddirektors atkāpjas no amata pēc rasistiskās uzvedības restorānā. Viesmīle dzeramnaudā saņem 72 000 eiro
“Solid8” izpilddirektors Maikls Lofthauss atkāpies no amata.
Pasaulē
2020. gada 15. jūlijs, 06:38

VIDEO: "Solid8" izpilddirektors atkāpjas no amata pēc rasistiskās uzvedības restorānā. Viesmīle dzeramnaudā saņem 72 000 eiro

Jauns.lv

Sanfrancisko bāzēta tehnoloģiju uzņēmuma "Solid8" izpilddirektors atkāpies no amata pēc tam, kad interneta vidē nonācis video, kurā redzama viņa rasistiskā attieksme restorānā “Lucia” pret kādu amerikāņu - aziātu ģimeni, vēsta CNN.

Video sociālajā vietnē “Instagram” ievietojis Džordans Čans, norādot, ka uzfilmētajā materiālā redzamais vīrietis nekontrolējami apsaukājis viņa ģimeni.

Vēlāk atklājies, ka konkrētā persona ir tehnoloģiju uzņēmuma “Solid8” izpilddirektors Maikls Lofthauss. Viņš CNN norādījis, ka kompānijā pārtrauc darba attiecībās, lai ar savu uzvedību neietekmētu citus cilvēkus biznesa vidē. Tāpat viņš izteicis nožēlu par notikušo un atvainojies ģimenei.

Čans ar savu ģimeni restorānā svinēja savas tantes dzimšanas dienu, kad Lofthauss sāka viņus apsaukāt ar rasistiskiem vēstījumiem un rupjībām.

Viesmīle Kenika Kokrena likusi vīrietim pamest restorāna telpas. Viņa kļuvusi teju par varoni, daudziem cilvēkiem slavējot viņas rīcību. Viesmīlei pat izveidots “dzeramnaudas” konts, kurā cilvēki no visas pasaules viņai pateikušies. Patlaban šādā dzeramnaudā viņa saņēmusi 72 000 eiro. Kokrena norādījusi, ka esot darījusi vien to, kas jebkuram viesmīlim, viņasprāt, šādā situācijā būtu jādara.

Jauns.lv brīdina, ka video dzirdamas rupjības un lamu vārdi angļu valodā.