foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Itālija vēlas stingrākus ES kopīgos noteikumus par ieceļošanu no trešajām valstīm
Pasaulē
2020. gada 8. jūlijs, 20:57

Itālija vēlas stingrākus ES kopīgos noteikumus par ieceļošanu no trešajām valstīm

Jauns.lv / LETA

Roma pieprasījusi pieņemt stingrākus Eiropas Savienības (ES) kopējos noteikumus, kas regulētu trešo valstu pilsoņu ieceļošanu, lai tādējādi mazinātu risku inficēties ar covid-19, trešdien pavēstījis Itālijas veselības ministrs Roberto Speranca.

Ar šādu prasību Itālija nākusi klajā pēc tam, kad Romā tika reģistrēts straujš inficēšanās gadījumu skaita pieaugums, kas bija saistīts ar ieceļotājiem no Bangladešas.

Tas lika Itālijai uz nedēļu aizliegt visus lidojumus no šīs valsts.

"Es atzītu par piemērotu izstrādāt stingrus kopīgus piesardzības pasākumus", kas regulētu ieceļošanu no trešajām valstīm, kuras nav nedz ES, nedz Šengenas zonas locekles, norādīja Speranca.

Attiecīgu priekšlikumu viņš izklāstījis vēstulē, kas adresēta ES veselības komisārei Stellai Kirjakidu un Vācijas veselības ministram Jensam Špānam, kura pārstāvētā valsts šobrīd pilda ES prezidējošās valsts pienākumus.

Speranca uzsvēris, ka nepieciešama "lielāka koordinācija" starp ES dalībvalstīm, lai sasniegtu mērķi un ierobežotu infekcijas izplatību, ko izraisa tās uzliesmojumi aiz bloka robežā.

Ministrs norādīja, ka no 274 cilvēkiem, kas pirmdien ielidoja Romā no Dakas vismaz 36 bija inficēti, kamēr 160 analīžu rezultāti vēl nav saņemti.