foto: LETA
"Lux Express" atjauno satiksmi starp Rīgu un Tartu
Pasaulē
2020. gada 2. jūlijs, 13:35

"Lux Express" atjauno satiksmi starp Rīgu un Tartu

Jauns.lv

No 8. jūlija "Lux Express" atjaunos satiksmi starp Rīgu un Tartu. Katru rītu autobuss kursēs no Tartu uz Rīgu , bet vakarā - atpakaļ. Autobuss abos virzienos apstāsies arī Valgā.

Pēc "Lux Express" starptautiskā biznesa vadītāja Raita Remmela teiktā, tiks atjaunota autobusu līnija ar galapunktu Rīgas lidostā. „Iespēja ērti nokļūt lidostā „Rīga" padara braucienu ievērojami patīkamāku un komfortablāku cilvēkam, kurš sāk ceļojumu no Tartu vai Dienvidigaunijas."

Sākotnēji reisi starp Tartu un Rīgu ir plānoti līdz vasaras beigām, taču, ja būs pieprasījums, maršruts var būt atvērts visu gadu. „Maršruts Tartu-Rīga ir tieši saistīts ar mūsu izlidošanu uz Krieviju, lai pasažieri varētu nokļūt no Rīgas caur Tartu uz Sanktpēterburgu vai Maskavu. Tā kā austrumu robeža nezināmu laiku paliks slēgta, mēs ceram, ka starp Rīgu un Tartu būs pietiekami daudz pasažieru pat bez iespējas turpināt braucienu uz austrumiem," piebilda Remmels.

Populārākais no "Lux Express" starptautiskajiem reisiem pēc ārkārtas situācijas ir maršruts Tallina-Rīga, kam seko autobusu līnija starp Rīgu un Viļņu.

„Maršrutā Viļņa – Varšava, kas pirms divām nedēļām tika atvērts pēc ārkārtas situācijas, pasažieri ir sākuši aktīvāk ceļot, taču starptautiskajā biznesā atjaunošanās līdz pirms ārkārtas stāvokļa līmenim var aizņemt pat ilgāku laiku nekā gaidīts. Mēs ceram, ka cilvēki arvien vairāk dod priekšroku ērtam, bez stresa un videi draudzīgam autobusu transportam starp pilsētām. Tādā veidā mēs varam piedāvāt arī vairāk maršrutu un elastīgākas ceļošanas iespējas," atzīmēja Remmels.

Autobusa reiss Rīga-Tartu no Rīgas starptautiskās autoostas atiet 18.45 un Tartu autoostā ierodas 22.45. Autobusa reiss Tartu-Rīga no Tartu autoosta atiet 6.25 un Rīgas starptautiskajā autoostā ierodas 10:20.