Lielbritānijā cilvēki iziet miermīlīgos protestos pret rasismu

gallery icon
28
Pasaulē
2020. gada 20. jūnijs, 23:50

FOTO: Neskatoties, ka Lielbritānijā turpina izplatīties koronavīruss, cilvēki pulcējušies protestos pret rasismu

Jauns.lv

Neskatoties uz valdības aicinājumiem koronavīrusa Covid-19 izplatības laikā nedoties protestos, pēdējo nedēļu laikā Lielbritānijā notikuši vairāki protesti pret rasismu. Arī šodien, 20. jūnijā, simtiem cilvēku bija izgājuši ielās ar plakātiem, norādot savu viedokli, ka melnādaino cilvēku dzīvēm ir nozīme.

Jautājums par rasismu kļuvis īpaši aktuāls pēc afroamerikāņa Džordža Floida nāves Amerikas Savienotajās valstīs. Sociālajos tīklos izplatījās video, kurā bija redzams, ka aizturēšanas laikā policists Dereks Šovens spiež ar celi pie zemes Floida kaklu. Vēlāk tika paziņots, ka vīrietis ir miris. 

Lielbritānijā aizvadītie protesti kopumā tiek dēvēti par miermīlīgiem. Ņemot vērā, ka joprojām Lielbritanijā tiek reģistrēti jauni ar koronavīrusu Covid-19 inficētie, daudzi cilvēki protestu laikā ievērojuši masku lietošanu. 

Vakar, 19. jūnijā, Lielbritānijas valdība pazemināja koronavīrusa trauksmes līmeni, paziņojot par panākumiem vīrusa izplatības ierobežošanā, vienlaikus gan brīdinot, ka vīruss joprojām turpina cirkulēt. 

"Tas nenozīmē, ka pandēmija Lielbritānijā ir garām. Vīruss joprojām cirkulē un ir iespējami lokalizēti uzliesmojumi," brīdināja mediķi.

Lielbritānijā oficiāli reģistrēto Covid-19 upuru skaits ir pārsniedzis 42 000, lai gan veselības datu analītiķi lēš, ka mirušo skaits varētu būt līdz pat 70 000.