foto: AP/Scanpix
Brazīlijā turpina pieaugt ar Covid-19 inficēto skaits, kopējam skaitam pārsniedzot miljonu
Diennakts laikā Brazīlijā reģistrēts 54 771 jauns inficēšanās gadījums.
Pasaulē
2020. gada 20. jūnijs, 12:38

Brazīlijā turpina pieaugt ar Covid-19 inficēto skaits, kopējam skaitam pārsniedzot miljonu

Jauns.lv / LETA

Brazīlijā ar Covid-19 vīrusu inficēto cilvēku skaits piektdien pārsniedzis miljonu, veselības ministrijai arī paziņojot par kārtējo rekordaugsto inficēšanās gadījumu skaitu, kas reģistrēts 24 stundu laikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Diennakts laikā reģistrēts 54 771 jauns inficēšanās gadījums, pavēstīja ministrija, pieaugumu skaidrojot ar nestabilitāti informācijas apkopošanas sistēmā nedēļās laikā, dažām pavalstīm datus sniedzot par vairākām dienām vienlaikus.

Brazīlijas masu kapi ar Covid-19 mirušajiem

Brazīlija šobrīd ir otrā Covid-19 vissmagāk skartā valsts pasaulē uzreiz aiz ASV. Tur šobrīd reģistrēti vairāk nekā 363 tūkstoši infekcijas ...

gallery icon
15

Kopējais inficēšanās gadījumu skaits Brazīlijā - valstī ar 212 miljoniem iedzīvotāju - tagad sasniedzis 1 032 913, bet ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits 48 954, drūmās statistikas sarakstā Brazīlijai atrodoties otrajā vietā pasaulē aiz ASV.

Neraugoties uz drūmajiem skaitļiem, inficēšanās līknē Brazīlijā beidzot sāk parādīties samazināšanās pazīmes.

Brazīlijas prezidentam Žairam Bolsonaru, kurš koronavīrusu sākotnēji nodēvēja par "mazu gripu", izraisījušās domstarpības ar pavalstu un pilsētu vadītājiem jautājumā par uzņēmumu darbības apturēšanu un prasībām iedzīvotājiem palikt mājās pandēmijas apstākļos.

Prezidents skaidro, ka šāda stratēģija pārmērīgi kaitē tautsaimniecībai, kas atbilstoši Pasaules Bankas prognozēm šogad piedzīvos 8% recesiju.