foto: Marco Passaro/IPA/SIPA
Gadījums ar inficētu frizieri ASV liek domāt, ka uzņēmumu atvēršana notikusi pārāk strauji
2020. gada 23. maijs, 12:40

Gadījums ar inficētu frizieri ASV liek domāt, ka uzņēmumu atvēršana notikusi pārāk strauji

Jauns.lv

ASV amatpersonas paziņojušas, ka kāds Misūri strādājošs frizieris ar Covid-19 astoņu dienu laikā inficēšanās briesmām pakļāvis 91 cilvēku, ziņo CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šis gadījums liecina par vīrusa izplatības draudiem pēc tam, kad ASV štatos uzņēmumi pēc vairāku nedēļu pārtraukuma atsākuši darbu.

Ar Covid-19 slimais frizieris, domājams, varētu būt aplipinājis 84 klientus un vēl 7 kolēģus. Turklāt šis nav bijis asimptomātiskais gadījums - frizierim bijuši izteikti Covid-19 simptomi.

Nav skaidrs, kad frizieris, kura identitāte un dzimums netiek atklāts, saņēmis pozitīvus Covid-19 rezultātus, taču tiek uzskatīts, ka inficēšanās notikusi ceļojuma laikā. Darbu saslimušais atsācis 12.maijā un nostrādājis 8 dienas.

Amerikāņi protestē pret pārvietošanās aizliegumu pandēmijas laikā

Laikā, kad pasaulē plosās Covid-19 un ASV statistikas ziņā kļuvusi par pašreiz drūmāko slimības skarto valsti, daudzi amerikāņi vairākos štatos ...

gallery icon
22

"Indivīds un viņu klienti valkāja sejas aizsegus. 84 tieši pakļautos klientus informēs Veselības departaments, un viņiem tiks piedāvātas Covid-19 pārbaudes, tāpat kā septiņiem friziera kolēģiem," teikts vietējā veselības departamenta paziņojumā. Amatpersonas cer, ka sejas maskas būs pasargājušas pārējos no inficēšanās.

Ierēdņi publicējuši detalizētu laika grafiku par vietām, kuras frizieris ir apmeklējis, un aicina tos, kuri līdzīgos laikos atradušies tajās pašās vietās, pievērst pastiprinātu uzmanību savam veselības stāvoklim. 

Slimi cilvēki, mirušo ķermeņi un nogurušas sejas - Ņujorkas ikdiena 2020.gada aprīlī

Ņujorka kļuvusi par Covid-19 visplašāk skarto vietu ASV. Līdz otrdienai Ņujorkā konstatēti vairāk nekā 108 tūkstoši saslimušo, 7 349 cilvēki ...

gallery icon
108

ASV līdz šim konstatēti vairāk nekā 1,6 miljoni Covid-19 gadījumu. Ar slimību miris 338 431 pacients, bet atveseļojušies 350 135 cilvēki.