foto: AFP/Scanpix
Itālijas premjers aicina iedzīvotājus palīdzēt tūrisma nozarei un atpūsties savā valstī
2020. gada 21. maijs, 23:30

Itālijas premjers aicina iedzīvotājus palīdzēt tūrisma nozarei un atpūsties savā valstī

Jauns.lv / LETA

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte ceturtdien uzslavējis itāļu disciplīnu cīņā ar jauno koronavīrusu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ja ļaunākais mums ir aiz muguras, mums par to jāpateicas pilsoņiem, kuri ir mainījuši savu dzīvesveidu," uzrunājot Deputātu palātas locekļus, sacīja Konte.

Taču viņš brīdināja, ka problēmas, kas gaidāmas nākamajos pāris mēnešos, būs vēl sarežģītākas, un piebilda, ka Itālijai ir jārestartē ekonomika, vienlaikus saglabājot kontroli pār jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Itālija parāda iespējamo restorānu nākotni pēc pandēmijas

Līdz ar vairāku ierobežojumu atcelšanu, Itālijā darbu atkal var atsākt restorāni. Tiesa, pagaidām ēdienu drīkst pārdot tikai līdzņemšanai, tomēr daudzas ...

gallery icon
13

Lai sekmētu tūrisma nozari, Konte aicināja Itālijas 60 miljonus iedzīvotāju atpūsties pašiem savā valstī. Tomēr, uzrunājot jaunos cilvēkus, Konte brīdināja, ka vēl nav pienācis laiks ballītēm un nakts dzīves atsākšanai.

Premjerministrs arī pieprasīja lielāku palīdzību no bankām. "Banku sistēma var un tai ir jādara vairāk, lai nodrošinātu aizdevumus," sacīja Konte.

Itāļi pēc Covid-19 noteikto ierobežojumu atcelšanas atkal var iziet ielās

Atvieglojot Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, Itālijā pirmdien darbā ļauts atgriezties aptuveni 4,4 miljoniem cilvēku, atsācies darbs būvlaukumos un ražotnēs.

gallery icon
44

Viņš atklāja, ka Itālijā drīzumā tiks izmēģināta jaunā aplikācija "Immuni", kuras mērķis ir atvieglot kontaktu izsekošanu saslimšanas gadījumos.

Itāļu dizaineri piedāvā variantu, kā varētu izskatīties lidojumi pēc Covid-19

gallery icon
6