foto: EPA/Scanpix
Putina mozaīkas katedrālē tomēr nebūs
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Pasaulē
2020. gada 10. maijs, 06:40

Putina mozaīkas katedrālē tomēr nebūs

Kas Jauns Avīze

Netālu no Maskavas topošajā milzīgajā armijas galvenajā pareizticīgo katedrālē nerotāsies mozaīka ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un citām augstām valsts amatpersonām.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka Putins ir informēts par šo mozaīku un uzskata, ka ir pāragri šādā veidā dot viņa darbam vērtējumu.

Komunisti Maskavā atzīmē Staļina 66. miršanas gadadienu

Otrdien 5.martā ap 500 cilvēku piedalījās Komunistiskās partijas rīkotajā pasākumā, kas veltīts Josifa Staļina 66. nāves gadadienai.

gallery icon

“Saskaņā ar valsts galvas vēlmi mākslinieciskā padome izlēma to neizvietot,” pavēstījis Maskavas patriarhāta bīskaps Stefans. Tomēr uz dievnama interjera sienām līdzās Kristus, Dievmātes un svēto tēliem godināts asiņainais tirāns Josifs Staļins un Krimas okupācija.

Iepriekš bija plānots būvi pabeigt līdz 9. maijam, kad Krievijā tiek atzīmēta Uzvaras diena, bet pandēmija likusi katedrāles atklāšanu no 6. maija pārcelt uz vēlāku laiku.

Katedrāle tapusi par ziedojumiem, zvanu torņa augstums ir 75 metri, galerija Piemiņas ceļš stiepjas 1418 metru garumā, tikpat, cik dienas ilga Lielais Tēvijas karš – Krievija tāpat kā PSRS no savas dalības karā izsvītro laiku, kad tā no 1939. gada 23. augusta līdz 1941. gada 22. jūnijam bija Hitlera sabiedrotā.