Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
foto: Pitsburgas Universitāte
Pitsburgas Universitātes profesors Bings Lius
Pitsburgas Universitātes profesors Bings Lius

Mīklainos apstākļos noslepkavots pētnieks, kurš gatavojies veikt "ļoti nozīmīgu atklājumu" Covid-19 sakarā

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas nogalē mīklainos apstākļos nogalināts Pitsburgas Universitātes profesors Bings Lius, kurš strādājis pie Covid-19 izpētes un bijis tuvu "ļoti nozīmīgam atklājumam", ziņo CNN.

Mīklainos apstākļos noslepkavots pētnieks, kurš ga...

Lius miris no lodes, bet šāvējs izdarījis pašnāvību.

Slepkavība notikusi 37 gadus vecā pētnieka mājvietā. Viņš ticis sašauts galvā, kaklā un ķermeņa augšdaļā. Policija aptuveni 100 metrus no mājas atradusi mašīnu, kurā atradies miris vīrietis. Britu mediji ziņo, ka mirušais bijis 46 gadus vecais Hao Gu, kurš ienācis vīrieša dzīvesvietā caur neaizslēgtām durvīm, nogalinājis Liu un pēc tam pats nošāvies savā automašīnā.

Policija uzskata, ka abi vīrieši pazinuši viens otru, bet pagaidām nekas neliecina par to, ka Liu būtu nogalināts tāpēc, ka "ir ķīnietis". Slepkavas motīvi nav skaidri. No dzīvesvietas nekas nav pazudis. Vīrieša sieva notikuma brīdī nav bijusi mājās.

Universitāte paudusi "dziļu nožēlu par ražīgā pētnieka un apbrīnotā kolēģa Binga Liu traģisko nāvi. Universitāte izsaka visdziļāko līdzjūtību Liu ģimenei, draugiem un kolēģiem šajā grūtajā laikā". "Bings bija uz ļoti svarīgu atklājumu robežas, pētot šūnu mehānismus, kas ir SARS-CoV-2 infekcijas pamatā," teikts viņa kolēģu paziņojumā.

Universitātes Medicīnas skolas darbinieki savu bijušo kolēģi raksturo kā izcilu pētnieku un mentoru un ir apņēmušies pabeigt Liu pētījumu, lai izrādītu viņam cieņu.