foto: REUTERS/SCANPIX
Vācijā bēgļi vēršas tiesā pret valdības aģentūru tālruņu datu izmantošanas dēļ
Vācijas Migrācijas un bēgļu dienests, izmantojot mobilo tālruņu informāciju, varējis "izdarīt vispārējus secinājumus par bēgļu uzvedību".
Pasaulē
2020. gada 5. maijs, 12:34

Vācijā bēgļi vēršas tiesā pret valdības aģentūru tālruņu datu izmantošanas dēļ

Jauns.lv / LETA

Vācijā bēgļu grupa darbojas kopā ar civilo tiesību organizāciju, lai vērstos tiesā pret valdības aģentūru saistībā ar bēgļu mobilo telefonu datu izmantošanu, otrdien vēsta mediju grupas "Funke" izdevumi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā apliecināja advokāti, viņi Sīrijas, Afganistānas un Kamerūnas bēgļu vārdā iesnieguši pieteikumus Hannoveres, Berlīnes un Štutgartes tiesās.

Vācijas Migrācijas un bēgļu dienests (BAMF), izmantojot mobilo tālruņu informāciju, varējis "izdarīt vispārējus secinājumus par bēgļu uzvedību", norādīja Civilo tiesību biedrības (GFF) pārstāve Lea Bekmane.

"BAMF nav ievērojis augstos konstitucionālos kritērijus, kas valstij ir saistoši attiecībā uz piekļuvi personīgai informācijai," skaidroja Bekmane.

Kopš 2017.gada BAMF ir tiesības piekļūt patvēruma meklētāju mobilajiem tālruņiem, ja viņi nespēj pierādīt savu identitāti, piemēram, viņiem nav pases vai citu dokumentu.

Šādos gadījumos mobilais tālrunis bija "vienīgais avots vai pavisam noteikti svarīgs avots, cenšoties noskaidrot personas identitāti un pilsonību", skaidroja Iekšlietu ministrija.

Tiek ievēroti stigri noteikumi, lai garantētu, ka, izmantojot datus, tiek respektētas patvēruma meklētāju tiesības, uzsvēra ministrija.