2020. gada 27. aprīlis, 15:10

"Mēs neko neslēpjam" Vienīgā valsts, kas paziņojusi - ar koronavīrusu inficēto mūsu teritorijā nav

Jauns.lv

Turkmenistāna kļuvusi par vienīgo pasaules valsti, kas viegli pārcietusi koronavīrusa pandēmiju. Turklāt šeit nebūšot otra Covid-19 uzliesmojuma, par ko brīdina pētnieki visā pasaulē. Valsts galva atrisinājis problēmu ātri un bez tēriņiem, vēsta "Postimees".

Turkmenistānas prezidents Gurbanguli Berdimuhamedovs rīkojies vēl kreatīvāk par Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, kurš atsakās pieņemt koronavīrusa draudus.

Gurbanguli atteicies pieņemt pašu SARS-CoV-2, kas izraisa pneimoniju un virkni vēl citu veselības komplikāciju. Turkmenistānas vadītājs paziņojis, ka valstī tāda koronavīrusa vienkārši nav. Turklāt likumdošanas līmenī.

Presē, televīzijā un publiskajās sarunās ir aizliegts pieminēt vārdu "koronavīruss". Turkmenistānas iedzīvotāji nedrīkst nēsāt aizsargmaskas un cimdus, lai neprovocētu paniku.

Tādējādi, pēc prezidenta norādījuma, koronavīruss valsts teritorijā vienkārši neeksistē. Un nekādi ierobežojoši pasākumi šeit netiek īstenoti. Pārbaudīt gan šīs rīcības sekas nav iespējams, jo valstī netiek reģistrēti Covid-19 inficēšanās gadījumi.

Turkmenistānas ārlietu ministrs Rašids Meredovs paziņoja, ka valstī saslimšanu ar Covid-19 nav: "Mēs neko neslēpjam, mēs esam atvērti."