foto: KCNA, USA TODAY via Imagn Conten/ Vida Press
Pentagons: Kims Čenuns pilnībā kontrolē Ziemeļkorejas armiju un kodolspēkus
Kims Čenuns
2020. gada 22. aprīlis, 20:36

Pentagons: Kims Čenuns pilnībā kontrolē Ziemeļkorejas armiju un kodolspēkus

Jauns.lv / LETA

Viens no augstākajiem ASV ģenerāļiem trešdien paziņoja, ka Savienoto Valstu bruņotajiem spēkiem nav nekādu indikāciju, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns būtu zaudējis rīcībspēju vai kontroli pār savas valsts armiju.

Vaicāts par mediju ziņām, ka Kimam veikta operācija un ka viņš joprojām atrodas mediķu aprūpē, Pentagona apvienotās štābu priekšnieku komitejas vicepriekšsēdētājs ģenerālis Džons Haitens sacīja: "Es jums varu pateikt, ka operatīvajā informācijā man nav nekā tāda, lai apstiprinātu vai noliegtu kaut ko, kas būtu šādā garā."

"Es pieņemu, ka Kims Čenuns joprojām pilnībā kontrolē Korejas kodolspēkus un Korejas militāros spēkus," viņš sacīja. "Man nav nekāda iemesla neizdarīt šādus pieņēmumus," ģenerālis piebilda preses brīfingā.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un viņa limuzīna miesassargi

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns atgriezās atpakaļ ziemeļos, sēžot melnā limuzīnā, ko pavadīja miesassargi, kuri skrēja tam līdzās.

gallery icon
32

Ziemeļkoreja turpina klusēt par Čenuna veselības stāvokli, kas, saskaņā ar ASV mediju ziņoto, ievērojami pasliktinājies. 

ASV mediji otrdien vēstīja, ka Kimam šomēnes veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra, pēc kuras viņš vēl nav atlabis.

ASV telekanāls CNN, atsaucoties uz avotu izlūkdienestos, vēstīja, ka Kima veselībai radušies nopietni draudi pēc nesen veiktas operācijas.

Dienvidkorejā bāzētais izdevums "Daily NK", kas veltīts Ziemeļkorejas tematikai, ziņoja, ka Kimam 12.aprīlī veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra.

Tā veikta Kima "pārmērīgās smēķēšanas, aptaukošanās un pārstrādāšanās dēļ", norādīja izdevums, piebilstot, ka patlaban Kims saņem aprūpi villā Hjansanas apgabalā.

Kims Čenuns viesojas rūpnīcā, kur ražo pārtiku Ziemeļkorejas armijai

Attēlus, kas datēti ar 2014.gada 17.novembri, izsūtījusi Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra, informējot par valsts līdera Kima Čenuna gaitām novembra mēnesī. ...

gallery icon
19

ASV prezidents Donalds Tramps sacīja, ka nezina, vai mediju ziņotais par Kimu ir patiesība, bet novēlēja Ziemeļkorejas līderim labu veselību, piebilstot, ka viņiem ir ļoti labas attiecības.