foto: EPA/Scanpix
Dienvidāfrikas Republikā Covid-19 karantīnas laikā aplaupītas 183 skolas
2020. gada 13. aprīlis, 19:34

Dienvidāfrikas Republikā Covid-19 karantīnas laikā aplaupītas 183 skolas

Jauns.lv / LETA

Septiņpadsmit dienās, kopš Dienvidāfrikas Republikā Covid-19 dēļ ieviests ārkārtējais stāvoklis, valstī aplaupītas 183 skolas, pirmdien paziņojusi izglītības ministre Angī Motšega.

Pēc viņas teiktā, ir šausmīgi apzināties, ka noziedznieki "ar tādu nesodāmības apziņu var iznīcināt mūsu pašu bērniem paredzēto infrastruktūru".

Kā vēsta mediji, šobrīd slēgtajās skolās dažādos valsts rajonos darbojušies gan ļaunprātīgi dedzinātāji, gan laupītāji, kas aiznesuši līdzi ne tikai datorus un printerus, bet pat krēslus.

Tikai dažas dienas pirms tam DĀR policijas ministrs Beki Cele paziņoja, ka valstī šai laikā krasi krities noziedzības līmenis, skaidrojot to ar alkohola pārdošanas aizliegumu.

Motšega aicinājusi vietējās kopienas palīdzēt policijai noskaidrot vainīgos un nepirkt mantas, kas varētu būt nolaupītas skolām.

Ministre norādījusi, ka sadarbojas ar policijas ministru, lai ar Valsts izlūkošanas spēku atbalstu  "sameklētu pavedienus, kas ļautu aizturēt un sodīt katru vainīgo".

Kā pirmdien atzinis Dienvidāfrikas Republikas prezidents Sirils Ramafosa, "skolu aplaupīšana, izdemolēšana vai nodedzināšana valstij ir liels apkaunojums".