foto: Instagram
Pirms Covid-19 konstatēšanas modele savās plaušās saklausīja dīvainus trokšņus
30 gadus vecās Intanas Klementas paziņas viņu mēģināja pārliecināt, ka viņa noteikti nevar būt inficējusies ar Covid-19, bet drīz vien modele jau atradās slimnīcas palātā.
Pasaulē
2020. gada 31. marts, 04:53

Pirms Covid-19 konstatēšanas modele savās plaušās saklausīja dīvainus trokšņus

Jauns.lv

Trīsdesmit gadus vecā modele Intana Klementa, kura dzīvo Parīzē, domāja, ka viņa saaukstēšanos saķērusi no sava drauga. Pirms divām nedēļām viņai sākās elpošanas problēmas un parādījās klepus. Neskatoties uz to, viņa ar draugiem devās slēpot. Ja meitenes draugam slimības simptomi sāka izzust, tad viņas veselības stāvoklī uzlabojumu nebija, viss kļuva tikai sliktāk.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Brīžiem slēpojot man bija ļoti grūti paelpot, es jutos nogurusi. Nodomāju tāpēc, ka uz slēpēm neesmu kāpusi jau 10 gadus, un esmu zaudējusi fizisko formu. Man likās, ka tā ir tikai saaukstēšanās, bet viss kļuva sliktāk," raksta Intana Klementa.

Meitene ar grūtībām atgriezās mājās un līdz tam brīdim jau viņu nemitīgi mocīja klepus. Intana apgalvo, ka 18.martā no viņas plaušām pie katras izelpas un ieelpas varēja dzirdēt dīvainus trokšņus, vēsta „Yahoo News”. Modele ar video palīdzību sazinājās ar ārstu, kurš izteica aizdomas, ka viņa ir saaukstējusies un ieteica lietot paraceptamolu.

foto: Instagram
Intana Klementa ar savu draugu.

Parīzietes veselība tik ļoti pasliktinājās, ka viņa ar grūtībām spēja izkāpt no gultas. Meitene bija tik ļoti pārbijusies, ka sakopoja pēdējos spēkus un devās uz slimnīcu.

"Es biju ļoti vāja. Jebkura kustība mani nogurdināja un izraisīja klepu," atceras Intana.

Slimnīcā viņai veica plaušu skenēšanu un paņēma asins analīzes un uztriepi no deguna, lai pārbaudītu Covid-19 iespējamību. Drīz vien kļuva skaidrs, ka Intana ir inficējusies ar jauno koronavīrusu, un viņu ievietoja izolētā palātā.

Modele stāstīja, ka draugi pārliecinājuši un teikuši, ka viņai nevar būt koronavīruss, turklāt jauniešiem tas nemaz neesot bīstams. Pēc savas pieredzes viņa pārliecinājusies, ka tas tā nav.

"Es tikai vēlos, lai visi cilvēki to uztvertu nopietni, ikviens var būt vīrusa nēsātājs," raksta Intana.