foto: Mirrorpix / Vida Press
Anglijā 36 gadus veca māmiņa nomirst no koronavīrusa pēc tam, kad mediķi atbrauc un pasaka, ka viņa “nav prioritāra” paciente
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2020. gada 27. marts, 18:55

Anglijā 36 gadus veca māmiņa nomirst no koronavīrusa pēc tam, kad mediķi atbrauc un pasaka, ka viņa “nav prioritāra” paciente

Jauns.lv

36 gadus veca trīs bērnu māmiņa no Anglijas dzīvību zaudējusi dienu pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības atbraukšanas, kuru ārsti atteikušies sievieti hospitalizēt, jo viņiem simptomi nav šķituši gana nopietni.

foto: Ekrānuzņēmums
Keila Viljamsa.

Keila Viljamsa mūžībā devās aizvadītajā sestdienā savā dzīvoklī Londonas dienvidos. Tas bija tikai dienu pēc tam, kad vīrs izsaucis neatliekamo medicīnisko palīdzību, jo sieva jutusies ļoti slikti.

Mirušās vīrs Fabians Viljamss (49) izdevumam “The Guardian” pastāstījis, ka sievu mocījis klepus, augsta temperatūra un to pavadījušas arī stipras sāpes krūtīs un vēderā.

Saskaņā ar “The Guardian” rīcībā nonākušo informāciju, Keilai pēc nāves esot apstiprināta Covid-19 diagnoze.

“Nav prioritāte”

Fabians Viljamss sarunā ar “The Guardian” reportieri norādījis: “Es piezvanīju ātrajai palīdzībai, jo mana sieva cieta no elpas trūkuma, viņa vēma un bija vēdersāpes.”

“Kamēr es runāju pa tālruni, viņai palika sliktāk un man ieteica noguldīt sievu uz grīdas.”

Mediķi, kas atbrauca, pārbaudīja Keilu un vīram pateica, ka “slimnīca viņu neuzņems, viņa nav prioritāte”.

Nākamajā dienā Keilai palika vēl sliktāk un vīrs viņu atrada priekšistabā jau mirušu.

Vēl neilgi pirms tam Fabians bija palīdzējis viņai apģērbties un paēdinājis ar zupu. Bet nu viņa gulēja uz grīdas, pakritusi ar seju uz leju…

“Viņa jau bija mirusi,” apliecina sēru māktais vīrs.

“Es noguldīju viņu uz muguras – jo tā man ieteica darīt pirms tam – es atkal zvanīju ātrajai palīdzībai un man pamācīja likt savu roku uz viņas krūtīm un veikt sirds masāžu.”

Mediķi, kas atbrauca ātri pēc izsaukuma, veltīgi cīnījās atgriezt viņu pie dzīvības.

Policisti, kas ieradās drīz pēc tam, pat nav nākuši iekšā dzīvoklī, bet “palikuši stāvam uz durvju sliekšņa”.

Apbedītājs, kurš ieradās pēc mirušās, ietinis Keilu palagos un ievietojis maisā, saskaņā ar protokolu, kā jārīkojas, ja miris bīstamas infekcijas slimnieks.

“Pie mājas viņi uzvilka tērpu pilnā ekipējumā, uzlika maskas, brilles un cimdus,” novērojumos dalās Viljamsa kungs.

“Viņi ietina arī viņas kājas. Tajā brīdī es nodomāju – ‘Kas gan te notiek? Te kaut kas nav labi.’”

“Es no viņiem neesmu saņēmis nevienu ziņu.”

“Viņi aizbrauca, pasakot, ka man obligāti jāizolējas. Viņi man tā arī nesniedza nekādus paskaidrojumus. Arī vēlāk ne.”

“Es esmu diabētiķis. Lietoju insulīnu.”

“Vienīgais, ko zinu, ka man jāizolējas. Neviens nav pastāstījis, vai viņas ķermenim ir veikta sekcija vai kas cits.”

Postošais vīruss

Lielbritānijā pastāvot bažas, ka aptuveni puse iedzīvotāju iespējams jau bijusi kontaktā ar vīrusu.

Oksfordas universitātes zinātnieki izteikuši savu versiju, ka slimība visticamāk valstī izplatījusies divus mēnešus pirms oficiāli konstatēts pirmais saslimšanas gadījums.

Tagad valdība apstiprinājusi, ka “tuvāko dienu laikā” vietnēs “Amazon” un “Boots” būs iespējams iegādāties mājās veicamu koronavīrusa testu. Ar dūrienu pirkstā pēc asinīm būs iespējams noteikt vai šī persona ir slima, vai ir jau bijusi slima ar Covid-19.

Londonas neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta dokumentos teikts, ka Keila bijusi slima ar “Cov 19”, kā arī viņai bijis “neproduktīvs klepus, galvassāpes un sāpes viscaur krūtīs.”. Šādu informāciju izdibinājis izdevums “The Guardian”. Viņai ieteikta “pašaprūpe, medikamenti, kas mazina drudzi, kā arī palielināts uzņemtā ēdiena un šķidruma daudzums”.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības pārstāvis norādījis: “Mēs saņēmām izsaukumu piektdien 20. martā, pulksten 8:32 no rīta. Mūsu mediķi apsekoja pacienti un ieteica zvanīt atkārtoti, ja stāvoklis mainītos. Zvanu saņēmām nākamajā dienā pulksten 15:24 un nosūtījām mediķus, kas ieradās septiņu minūšu laikā. Diemžēl paciente bija mirusi. Izsakām līdzjūtību ģimenei šajā laikā. Mēs strādājam ļoti smagi šajā līdz šim nepieredzētajā situācijā, lai rūpētos par londoniešiem.”