foto: AFP/Scanpix
ASV  mazs bērns 16 stundas dzīvoklī pavadījis ar māti, kas mirusi no Covid-19
ASV medicīnas darbiniece gatavojas transportēt slimnieku.
Pasaulē
2020. gada 26. marts, 16:22

ASV mazs bērns 16 stundas dzīvoklī pavadījis ar māti, kas mirusi no Covid-19

Jauns.lv

ASV bērns aptuveni 16 stundas pavadīja kopā ar mātes līķi, līdz ieradās policija. Mediķu paņemtās analīzes uzrādīja, ka sieviete mirusi no Covid-19.

Četrdesmit divus gadus vecās medicīnas darbinieces ķermeni atrada sievietes mājās. "WGXA" telekanāls vēsta, ka sieviete nomirusi 16 stundas iepriekš, pirms dzīvoklī ieradusies policija. Kopā ar mirušo sievieti policija dzīvoklī sastapusi arī 4-5 gadus vecu bērnu.

Pēc tam, kad mirušās sievietes ķermenim veica Covid-19 testu, un tas izrādījās pozitīvs, viņas kolēģiem un visiem, ar kuriem sieviete bija kontaktējusies, tika noteikta karantīna.

ASV nāves gadījumu skaits no jaunā koronavīrusa slimības Covid-19 trešdien pārsniedza tūkstoti, liecina Džona Hopkinsa universitātes apkopotie dati.

ASV apstiprināto Covid-19 gadījumu skaits tagad ir sasniedzis 68 572, mirušo skaits pieaudzis līdz 1033.

Dažas stundas pirms tam trešdien bija ziņots par 60 115 apstiprinātiem saslimšanas gadījumiem un 827 nāves gadījumiem.

ASV tagad ir trešais augstākais apstiprināto saslimšanas gadījumu skaits aiz Ķīnas un Itālijas, bet nāves gadījumu skaits ir 1,51% līmenī no apstiprināto inficēšanās gadījumu skaita.
Patiesais inficēšanās gadījumu skaits, domājams, ir augstāks, un tas nozīmē, ka reālā nāves gadījumu proporcija ir zemāka.