foto: AFP/Scanpix
Viļņā pagaidu slimnīcas Covid-19 slimniekiem varētu ierīkot izstāžu centrā, arēnās, stadionos un skolās
Pasaulē
2020. gada 24. marts, 15:14

Viļņā pagaidu slimnīcas Covid-19 slimniekiem varētu ierīkot izstāžu centrā, arēnās, stadionos un skolās

Jauns.lv / LETA

Viļņas pašvaldība apsver iespējas, ka, vēršoties plašumā koronavīrusa epidēmijai, pagaidu slimnīcas Covid-19 slimniekiem varētu ierīkot izstāžu centrā "Litexpo", arēnās, slēgtajos stadionos un skolās.

"Pirmām kārtām ārstniecības procedūru sniegšanai mēs plānojam pārveidot izstāžu centru "Litexpo"," ziņu aģentūrai BNS pastāstīja Viļņas pašvaldības administrācijas direktors Povils Poderskis.

"Ja mums uz laiku nodos pārvaldīšanā "Litexpo", telpu iekārtošanu varētu sākt jau šajā nedēļā. Jau tiek apspriests, kādā līmenī šo lēmumu varētu pieņemt. Ja mēs tur veidosim slimnīcu, juridiski tiks atvērta filiāle kādai ārstniecības iestādai - poliklīnikai "Centro poliklinika" vai Viļņas klīniskajai slimnīcai," paskaidroja Poderskis.

Pēc viņa teiktā, tiek izskatītas iespējas izvietot pagaidu slimnīcas "Siemens" un "Jeep" arēnās,  slēgtajos stadionos, skolās un pat daudzstāvu autostāvvietās.

Šādās pagaidu slimnīcās varētu ārstēt tos Covid-19 slimniekus, kuriem slimība norit vieglā formā,  norādīja Poderskis.

"Runa ir par tiem, kuriem nav nepieciešams papildu medicīniskais aprīkojums," sacīja Lietuvas galvaspilsētas pašvaldības administrācijas direktors.

Kā ziņots, Lietuvā konstatēti 187 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un viens nāves gadījums ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19.