foto: Ekrānuzņēmums
Austrālija un Malaizija cer uz taisnīgumu prāvā par pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Ukrainas
Speciālisti aizvāc notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīna "Boeing 777" atlūzas.
Pasaulē
2020. gada 7. marts, 13:49

Austrālija un Malaizija cer uz taisnīgumu prāvā par pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Ukrainas

Jauns.lv / LETA

Austrālija un Malaizija sestdien pauda cerību uz taisnīguma panākšanu Nīderlandē gaidāmajā tiesas prāvā par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas 2014.gada jūlijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Malaizijas Ārlietu ministrija paziņojumā norādīja, ka "apsveic tiesas uzsākšanu pret četriem aizdomās turamajiem par MH17 notriekšanu".

Tā gaidāmo prāvu raksturoja kā svarīgu soli, lai noskaidrotu patiesību un rastu taisnīgumu.

foto: Ekrānuzņēmums
Speciālisti aizvāc notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīna "Boeing 777" atlūzas.

Austrālijas premjers Skots Morisons prāvu nodēvēja par soli uz priekšu, lai panāktu taisnīgumu un atbildību.

"Lai arī nekas neatdos atpakaļ tos, kuri zaudēja dzīvības, Austrālija turpinās cīnīties par taisnīgumu MH17 upuriem un viņu ģimenēm," teikts Morisona paziņojumā.

Nīderlandes eksperti apskata lidmašīnas upuru mirstīgās atliekas vagonos

gallery icon
25

Tiesa sāksies pirmdien, 9.martā, un notiks pēc Nīderlandes likumiem. Tiesas kolēģijā būs pieci tiesneši - trīs pastāvīgie un divi vietnieki.

Tiesas sēdes ieplānotas līdz 2021.gada marta beigām un tām varēs sekot līdzi translācijā internetā.

Nīderlandē sagaida mājās notriektās lidmašīnas upurus

Ar divām lidmašīnām otrdien Nīderlandē nolaidās pirmie 40 koka zārki - tajos gulēja pilsoņi, kuru dzīve aprāvās brīdī, kad "Malaysia ...

gallery icon
40

Nīderlandes prokuratūra februārī izvirzīja apsūdzības četriem aizdomās turamajiem par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu un izsauca viņus uz izmeklēšanas procedūrām.

Starptautiskā izmeklēšanas komisija pagājušā gada jūnijā identificēja četrus aizdomās turamos lietā par lidmašīnas notriekšanu. Aizdomās turamie identificēti kā Krievijas pilsoņi Igors Girkins, Sergejs Dubinskis un Oļegs Pulatovs un Ukrainas pilsonis Leonīds Harčenko.

Malaizijas pasažieru lidmašīna "Boeing 777" tika notriekta 2014.gadā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 pasažieri un apkalpes locekļi. Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi.

Izmeklētāji iepriekš paziņojuši, ka raķete "Buk", ar kuru notriekta lidmašīna, uz Ukrainu tika nogādāta no Krievijas pretgaisa brigādes, kas bāzēta Kurskā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās