foto: VIA REUTERS
Putins: Krievijā baumas par jauno koronavīrusu tiek izplatītas no ārvalstīm
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
2020. gada 4. marts, 22:37

Putins: Krievijā baumas par jauno koronavīrusu tiek izplatītas no ārvalstīm

Jauns.lv / LETA

Krievijā cirkulējošās baumas par jauno koronavīrusu tiek izplatītas no ārvalstīm, trešdien valdības sēdē paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Putins ministriem sacīja, ka Federālais Drošības dienests (FDD) ziņojis viņam, ka nepatiesā informācija izplatīta ar mērķi radīt paniku, kamēr realitātē situācija nav kritiska.

"Kas attiecas uz šiem provokatīvajiem stāstiem, FDD ziņoja, ka tie galvenokārt tiek organizēti no ārvalstīm (..). Šādu viltus ziņu stāstu mērķis ir skaidrs: izplatīt paniku," paziņoja Putins.

Viņš norādīja, ka Krievijai ar to jācīnās, laicīgi izplatot visaptverošu un uzticamu informāciju. "Līdz šim, paldies Dievam, nekas kritisks mūsu valstī nenotiek, bet cilvēkiem ir jāzina par reālo situāciju," piebilda Putins.

Krievijas vicepremjere Tatjana Goļikova sacīja, ka sociālajos medijos izplatītas nepatiesas ziņas, ka Krievijā ar koronavīrusa slimību "Covid-19" inficējies liels skaits cilvēku un varasiestādes to slēpj.

Goļikova uzsvēra, ka tā nav patiesība, un pašreiz Krievijā inficēšanās ar "Covid-19" apstiprināta tikai sešiem cilvēkiem.