foto: Shutterstock
Itālijas pilsēta nākusi klajā ar pavisam jaunu plānu, kā mudināt ārvalstniekus turp pārcelties
Pasaulē
2020. gada 18. februāris, 11:23

Itālijas pilsēta nākusi klajā ar pavisam jaunu plānu, kā mudināt ārvalstniekus turp pārcelties

Jauns.lv

Mazas Itālijas pilsētiņas Teoras, Kampānijas reģionā, pašvaldība cer piesaistīt jaunus iedzīvotājus, pastāvīgi maksājot par īri viņu vietā, vēsta CNN.

Pēc tam, kad neskaitāmas Itālijas pilsētas ir mēģinājušas palielināt savu strauji sarūkošo iedzīvotāju skaitu, pārdodot privātmājas par mazāk nekā 1 eiro, Teoras pašvaldība nākusi klajā ar pavisam jaunu pieeju, proti, maksāt īres maksu to cilvēku vietā, kuri būtu gatavi pārcelties uz šo gleznaino Itālijas dienvidu reģiona pilsētu. 

Lai gan 1 eiro vērtie darījumi par mājām dažādās Itālijas pilsētiņās bijuši ļoti veiksmīgi un ārvalstnieki patiesi apņēmušies ieguldīt līdzekļus ēku atjaunošanā, pašvaldībām radušās bažas, ka cilvēki, kas šādas mājas ir iegādājušies, tās iepērk, lai pārveidotu par jaukām brīvdienu mājām, nevis iekārtojas uz palikšanu. 

Teoras pilsētas pašvaldība uzskata, ka plāns par īres maksas apmaksāšanu darbošoties labāk. 

Kādi ir nosacījumi? 

Pašvaldība apņemas maksāt 150 eiro mēnesī divu gadu garumā cilvēkiem, kuri būtu gatavi izīrēt tukšās pilsētiņas mājas. Otrs variants esot 5000 eiro skaidrā naudā, kas cilvēkiem tikšot piedāvāti, lai iegādātos māju savā īpašumā. 

Kur tad ir āķis? Tāds nudien ir! Proti, cilvēkiem, kuri pieteiksies, vismaz divus gadus jādzīvo Teorā un viņiem jābūt vismaz vienam bērnam. 

“Es neticu, ka pārdodot mājas par vienu eiro, var palielināt pilsētas iedzīvotāju skaitu. Viņi tikai nopērk šīs lētās mājas un izmanto tās savām brīvdienu vajadzībām, bet uz vietas nepaliek,” atzina Teoras mērs Stefano Farina. 

Pēc Farina teiktā, iedzīvotāju skaits pilsētiņā krasi samazinājies pēc 1980. gadā notikušās zemestrīces kas nodarīja plašus postījumus Teorā un netālu esošajā Lioni. Abas pilsētas tā arī līdz šim brīdim nav spējušas pilnībā atgūties no piedzīvotā. 

Mērs uzsver, ka pašlaik īres maksa dzīvojamajās mājās nav augstāka par 200 eiro mēnesī, savukārt, 100 kvadrātmetru plašas mājas vidēji maksā ap 30 000 eiro.