Pēc ugunsgrēkiem, zirnekļiem un sikspārņu bariem Austrālija piedzīvo kārtējo postu
foto: EPA/Scanpix
Pasaulē
2020. gada 10. februārī, 12:47

Pēc ugunsgrēkiem, zirnekļiem un sikspārņu bariem Austrālija piedzīvo kārtējo postu

Jauns.lv

Lielākā Austrālijas pilsēta Sidneja piedzīvojusi spēcīgākās lietusgāzes pēdējo 30 gadu laikā. Lai gan lietus ūdens apdzēsis divus masīvus mežu ugunsgrēkus Jaundienvidvelsā, vienlaikus sākušies arī bīstami plūdi, vēsta BBC.

Pēc ugunsgrēkiem, zirnekļiem un sikspārņu bariem A...

Pamatīgi plūdi Sidnejā apdraud cilvēku dzīvības

Austrālijas Meteoroloģijas centrs paziņojis, ka pēdējo četru dienu laikā Sidnejā nolijis vairāk nekā trīs reizes lielāks nokrišņu daudzums, kā tas ierasts februāra mēnesī kopumā. 

Apmēram 100 000 mājsaimniecību palikušas bez elektrības, amatpersonas brīdinājušas, ka plūdi ir tik iespaidīgi, ka tie varētu apdraudēt cilvēku dzīvības. 

Ugunsdzēsības dienests paziņojis, ka nedēļas nogalē lietus nodzēsis vairāk nekā 30 ugunsgrēkus, nosaucot tās par “vispozitīvākajām ziņām”, kādas pēdējo mēnešu laikā bijušas. 

Tikmēr Meteoroloģijas dienests brīdinājis, ka tieši ugunsgrēku skartās vietas var būt visvairāk pakļautas spēcīgiem plūdiem. 

Neskatoties uz neērtībām un postījumiem, kādus sev līdzi nesuši plūdi, daudzi cilvēki priecājas par spēcīgajām lietavām. 

Kopumā šī ir viena no postošākajām vasarām, kādu Austrālija jebkad piedzīvojusi. Sākot ar ilgstošo sausuma periodu un masveida ugunsgrēkiem, indīgiem zirnekļiem un sikspārņu bariem, visbeidzot ar spēcīgām lietavām un postošiem plūdiem.