foto: EPA/Scanpix
"British Airways" lidmašīna svētdien ceļu no Ņujorkas līdz Londonai veica 2 stundas ātrāk nekā ierasts
2020. gada 10. februāris, 11:30

"British Airways" lidmašīna svētdien ceļu no Ņujorkas līdz Londonai veica 2 stundas ātrāk nekā ierasts

Jauns.lv

Lidsabiedrība "British Airways" uzstādījusi rekordu, veicot visu laiku ātrāko komerciālo lidojumu no Ņujorkas uz Londonu, gaisā lidmašīnai sasniedzot pat 1287 km/h lielu ātrumu, ziņo CNN.

Boeing 747 lidaparāts no Ņujorkas uz Londonu devās vēlā sestdienas vakarā un sasniedza galamērķi 4 stundās un 56 minūtēs. Ātrā lidojuma iemesls bija spēcīgā vētra "Siara", kas plosījās virs Eiropas.

"Lidmašīna lidoja virs neierasti spēcīgas gaisa straumes, un vēja ātrums, kas skāra gaisa kuģa dzinējus, brīžiem sasniedza vairāk nekā 300 km/h," stāsta CNN kādreizējais meteorologs Brendons Millers.

Šīs gaisa masas bija atbildīgas arī par vētru "Siara", kas aizvadītās nedēļas nogalē nodarīja plašus postījumus Lielbritānijai, Īrijai un atsevišķām Eiropas ziemeļu daļas valstīm. "Gaisa masas ir gluži kā "vēja upes", kas atrodas augstu atmosfērā, aptuveni tur, kur pārvietojas lidmašīnas," stāsta Millers.

Iespaidīgi FOTO: vētra “Siara” Eiropā atstāj pamatīgus postījumus

gallery icon
56

Lidmašīna Hītrovas lidostā nosēdusies plkst. 4.43 no rīta, gandrīz 2 stundas ātrāk nekā paredzēts. Vidēji lidojums no Ņujorkas līdz Londonai veicams 6 stundās un 13 minūtēs. "British Airways" lidmašīnas rekords piefiksēts tīmekļa vietnē "Flightradar24", kur tiešsaistē tiek attēlota gaisa satiksme. Vien minūti lēnāka bija neilgi pēc tam Hītrovā ielidojusī "Virgin Airbus" lidmašīna.

Iepriekš ātrākā Ņujorka-Londona lidojuma rekords piederēja lidsabiedrībai "Norwegian", kas 2018.gada janvārī pasažierus galapunktā nogādāja 5 stundās un 13 minūtēs. Lidsabiedrības "British Airways" pārstāvis pēc notikušā uzsver, ka kompānija prioritāti piešķir pasažieru drošībai, nevis ātruma rekordiem, taču "augsti trenētie piloti izmantoja visus valdošos apstākļus, lai nogādātu klientus atpakaļ Londonā krietni pirms laika".