foto: EPA/Scanpix
Ungārijas policija nelegālos imigrantus atbaida ar brīdinājuma šāvieniem
Migranti robežpilsētā Segedā, kur viņi centās iekļūt Ungārijā.
Pasaulē
2020. gada 28. janvāris, 14:50

Ungārijas policija nelegālos imigrantus atbaida ar brīdinājuma šāvieniem

Jauns.lv / LETA

Ungārijas policija otrdien raidījusi brīdinājuma šāvienus, lai neļautu valstī no Serbijas iekļūt lielai nelegālo imigrantu grupai, robežpilsētā Segedā pavēstīja policijas preses sekretāre.

Ungārija slēdz robežu ar Horvātiju

Ungārija agrā sestdienas rītā slēgusi robežu ar Horvātiju, lai tādējādi apturētu nelegālo imigrantu plūsmu caur tās teritoriju uz Eiropas ziemeļiem.

gallery icon

Aptuveni 60 nelegālie imigranti mēģinājuši iekļūt Ungārijā ap rītausmu pie Reskes-Horgošas robežpunkta, kur robežas žogs ir sabojāts.

Pēc brīdinājuma šāvienu atskanēšanas robežpārkāpēji pagriezušies atpakaļ.

Imigranti steidz iekļūt Ungārijā

gallery icon

Ungārija 2015.-2016.gada migrācijas krīzes laikā uz robežas uzslēja žogu 175 kilometru garumā, ar to panākot, ka nelegālās imigrācijas Balkānu maršruts tiek novirzīts uz Horvātiju.

Tajā laikā Ungārijas nacionālkonservatīvais premjerministrs Viktors Orbāns Eiropas Savienībā izvirzījās par līderi opozīcijai pret liberālo imigrācijas politiku.

Neraugoties uz robežžoga uzsliešanu un citiem pasākumiem, kas tiek īstenoti, lai atbaidītu nelegālos imigrantus no vēlmēm par došanos uz Ungāriju, tie šajā Centrāleiropas valstī turpina ierasties, tiesa gan, krietni mazākā skaitā.

Ungārijas armija uz robežas ar Serbiju ceļ dzeloņstiepļu žogu

gallery icon