foto: Monreālas policija
Pēc teju 20 gadu ilgas bēguļošanas ASV aizturēts viens no Kanādā meklētākajiem noziedzniekiem
Partasarti Kapūrs
2020. gada 24. janvāris, 13:51

Pēc teju 20 gadu ilgas bēguļošanas ASV aizturēts viens no Kanādā meklētākajiem noziedzniekiem

Jauns.lv

Šonedēļ pēc gandrīz 20 gadu ilgas bēguļošanas ASV arestēts viens no Kanādas provincē Kvebekā meklētākajiem noziedzniekiem, 47 gadus vecais Partasarti Kapūrs. Viņš no likumsargiem spējis izvairīties kopš 2003.gada, ziņo raidorganizācija "CNN".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pret Kapūru izvirzītas vairākas apsūdzības, tostarp par seksuālu vardarbību un bērnu pornogrāfijas glabāšanu. Kapūrs pirmdien aizturēts lidostā Ņūdžersijā, ASV.

Kanādas amatpersonas apgalvo, ka Kapūrs laika posmā no 1998. līdz 2003.gadam uzbrucis pieciem upuriem Monreālā. Viņš savās mājās ievilinājis 7 līdz 14 gadus vecus puišus un pēc tam seksuāli izmantojis.

Varmāka, kurš uzskatāms par Kanādas pastāvīgo iedzīvotāju, 2003.gadā, uzzinot, ka policija uzsākusi izmeklēšanu pret viņu, pameta valsti. Pēc tā varas iestādes pret Kapūru izdevušas starptautisko apcietināšanas ordeni, uzskatot, ka viņš atrodas ASV. 

Meklētais noziedznieks aizturēts lidostā. Viņš centies iekāpt reisā uz dzimto Indiju. Pašlaik Kapūrs atrodas apcietinājumā un drīzumā tiks lemts par viņa izdošanu Kanādai.