foto: scanpix
Pēc ugunsgrēkiem, plūdiem un krusas Austrāliju piemeklē nākamās šausmas - īpaši indīgi zirnekļi
Pasaulē
2020. gada 22. janvāris, 21:16

Pēc ugunsgrēkiem, plūdiem un krusas Austrāliju piemeklē nākamās šausmas - īpaši indīgi zirnekļi

Jauns.lv

Austrālija šogad jau cīnījusies ar plašiem un postošiem ugunsgrēkiem, plūdiem un pat golfa bumbiņas izmēra krusas graudiem, taču tas nebūt nav viss. Tagad eksperti nākuši klajā ar jaunu brīdinājumu, proti, cilvēkiem iesakot uzmanīties no nāvējošajiem piltuvtīklu zirnekļiem, kuru vairošanās procesam ideālu vidi radījuši iepriekš uzskaitītās dabas kataklizmas, vēsta CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Austrālijas austrumos mitro mežu reģionos dzīvojošie piltuvtīklu zirnekļi zināmi ar savu ārkārtīgi toksisko un ātrās iedarbības indi. Trešdien, 22.janvārī, Jaundienvidvelsā esošais Austrālijas Rāpuļu parks apstiprinājis, ka pēdējās dienās šīs zirnekļu sugas aktivitāte ir palielinājusies. 

“Nesenā lietus un karstā laika dēļ piltuvtīklu zirnekļi sāks pārvietoties,” apstiprinājis Rāpuļu parka pārstāvis Daniels Rumsejs. “Piltuvtīklu zirnekļi ir vieni no bīstamākajiem zirnekļiem uz planētas,” viņš piebildis. 

Organizācijas “ABC Pest Control Sydney” īpašnieks Vorens Beilijs CNN atklājis, ka šīs sugas zirnekļi parasti ir aktīvi vasarā, bet šogad valdošā sausuma dēļ zirnekļu sezonas sākums ir krietni aizkavējies. “Pēc plašajām lietusgāzēm zirnekļi ir aktivizējušies, pametuši savus slēpņus un var nonākt cilvēku mājokļos caur logiem vai grīdas spraugām,” piebildis Beilijs. 

Jau vēstīts, ka 2019.gada nogalē un 2020. gada sākumā Austrālijas dienvidus pārņēma līdz šim postošākie savvaļas ugunsgrēki, kas izpostījuši tūkstošiem māju, miljoniem hektāru un simtiem tūkstošiem cilvēku likuši steigā evakuēties no draudošās nelaimes un neciešamās svelmes.

Dažas nedēļas vēlāk uguns haosam pievienojušās spēcīgas lietusgāzes, plūdi un anormāla izmēra krusas graudi.