foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: tūristi nofilmē, kā viņi 300 metrus no krasta ielūst Baikālā
Tūristi piedzīvoja īstu murgu, bet viss noslēdzās veiksmīgi.
Pasaulē
2020. gada 20. janvāris, 22:16

VIDEO: tūristi nofilmē, kā viņi 300 metrus no krasta ielūst Baikālā

Jauns.lv

Incidents noticis uz Baikāla ezera ledus. Vīriešiem no ledainā ūdens izdevās izkļūt pašu spēkiem. Pēc tam viņi nogājuši 6 kilometrus līdz tuvākajam apdzīvotajam punktam.

Tūristi no Krievijas staigāja pa aizsalušo Baikāla ūdenstilpi un savu ceļojumu iemūžināja ar GoPro kameru, vēsta "Baikal-Daily". Kādā brīdī viņi abi ielūza ledū. Nofilmētajā materiālā redzams, kā viņi ar apjomīgām mugursomām ielūst ledū, bet pēc tam izmisīgi mēģina izkļūt drošībā.

Puišiem pašu spēkiem paveicās izkļūt no nepatikšanām. Par brīnumaino izglābšanos savā "Facebook" profilā pastāstījis video autors Zahars Sarapulovs. Viņš stāsta, ka viņiem izdevās ne tikai izdzīvot, bet arī nesaslimt, kaut arī viņi ledainajā ūdenī pavadījuši 17 minūtes, bet pēc tam vairākus kilometrus mitri gājuši kājām.

foto: Ekrānuzņēmums
Tūristi piedzīvoja īstu murgu, bet viss noslēdzās veiksmīgi.

"Es pēc tam uzzināja, ka šajā vietā ezera dibenā atrodas karsts avots, kas no apakšas sasilda ledu. Mēs 17 minūtes pavadījām ūdenī un pēc tam vēl slapji nogājām 6 kilometrus līdz Pribaļskas nacionālā parka kordonam. Viss beidzās labi, mēs pat nesaslimām, un negadījumu fiksēja GoPro kamera," raksta Zahars.

Vīrietis pie sava video pievienojis arī izdzīvošanas instrukciju.

"Ja ielūstat ledū divatā, netērējiet laiku, lai izkļūtu vienatnē. Jādarbojas komandā, jāpalīdz izkļūt no ūdens biedram, bet tad viņš palīdzēs tev. Tas būs daudz ātrāk, ticiet man, nekā mēģināt izkļūt paša spēkiem," skaidro Zahars.

Krievijā esošais Baikāls ir viens no pasaulē unikālākajiem ezeriem. Tas ir pasaules dziļākais un vecākais ezers. Septītais lielākais ezers pasaulē, pēc tilpuma lielākais saldūdens ezers pasaulē.  Baikāls atrodas Sibīrijas dienvidos starp Irkutskas apgabalu un Burjatiju. Iekļauts UNESCO Pasaules Mantojuma sarakstā.