foto: scanpix
Krāpnieki iedzīvojas uz Austrālijas ugunsgrēku rēķina
Austrālijas ugunsgrēkos deg arī cilvēku sirdsapziņa. Ir nelieši, kuri piesavinās nelaimē cietušajiem ziedoto naudu.
Pasaulē
2020. gada 21. janvāris, 05:11

Krāpnieki iedzīvojas uz Austrālijas ugunsgrēku rēķina

Jauns.lv

Negodprātīgi viltus ziedojumu vācēji cenšas iedzīvoties uz citu cilvēku nelaimes, vācot ziedojumus Austrālijas plašo ugunsgrēku upuriem, brīdina Austrālijas latviešu laikraksta „Latvietis” galvenais redaktors Gunārs Nāgels. Nelieši savākto naudu nevis atdod ugunsgrēkā cietušajiem, bet gan piesavinās.

Jaunākā laikraksta ievadslejā „Palīdzēsim un nemaldināsim!” Nāgels raksta: “Austrālija vēl arvien turpina degt. Nedeg tikai daba, bet arī cilvēku godīgums. Tagad, kad tik daudziem ir nepieciešama palīdzība – cilvēkiem, dzīvniekiem, dabai – uzrodas negodīgi cilvēki, kuri cenšas iedzīvoties uz citu cilvēku nelaimes. Te neiet runa par vienkāršu marodierismu, kad izzog pamestās mājas un veikalus. Interneta laikmetā ir viegli sasniegt visu pasauli ar žēlabu stāstiem par nelaimi Austrālijā, un aicināt ziedot, lai palīdzētu.

Austrālijā pazīstamie veikali un iestādes vāc ziedojumus par labu ugunsgrēkos cietušajiem, un par tiem var būt samērā droši, ka ziedotais sasniegs mērķi. Cita lieta ir dažādas privātās iniciatīvas, vai arī tādi, kas izmanto fiktīvas organizācijas. Ir arī iespējams, ka krāpnieks stādīsies priekšā kā īstas palīdzības organizācijas pārstāvis. Pirms ziedojiet, lūdzu, pārliecinieties, ka ziedojumu vācējs ir īsta persona vai uzņēmums, un ka ir labs iemesls domāt, ka ziedojumi netiks vienkārši piesavināti”.

Austrālijā notiek lielākā masveida evakuācija tās vēsturē

gallery icon
28