Tauzandoksas bāra apšaudē izdzīvojušie piemin upurus

gallery icon
23
2019. gada 21. novembris, 13:57

Viņa masu apšaudi pārdzīvojusi divas reizes. ASV slaktiņos izdzīvojušie ar deju piemin upurus

Jauns.lv

Šī gada 7.novembrī apritēja gads kopš apšaudes "Borderline Bar and Grill" bārā klusā Losandželosas piepilsētā Tauzandoksā. Apšaude, kurā gāja bojā 12 cilvēki, notika vien gadu pēc traģiskā slaktiņa Lasvegasas kantrī mūzikas festivālā, kad tika nogalināti 58, bet ievainoti 413 cilvēki. Abos notikumos bojā gājuši cilvēki, kurus vienoja mīlestība pret kantrī mūziku.

Pēc 2018.gada apšaudes Lonsandželosas bārā, kura tematika bija ieturēta vesterna un kantrī stilā, klajā nāca ziņas par izdzīvojušajiem, kuri reiz jau pieredzējuši nāves elpu pakausī.

Viena no divās apšaudēs izdzīvojušajām ir 22 gadus vecā Elisa Teilona, kura šogad, pieminot 12 upurus Tauzandoksā, vadīja kopīgu kantrī deju ārpus bāra, kurš kopš asiņainajiem notikumiem savas durvis ir slēdzis.

Elisa 2017.gadā apmeklējusi arī Lasvegasas kantrī mūzikas festivālu “Harvest 91 Festival”. Toreiz viņa izglābusies no 64 gadus vecā Stīvena Padoka raidītajām lodēm. Vien gadu vēlāk, 2018.gada 7.novembrī, jauniete kopā ar draugiem izklaidējusies "Borderline Bar and Grill" bārā, kad tajā uguni atklāja bijušais jūras kājnieks Ians Deivids Longs.

foto: BACKGRID/All Over Press/ Vida Press
Elisa pie bāra, kurā pērn notika apšaude

Elisa un citi apšaudēs izdzīvojušie ir nozvērējušies arī pēc notikušā nezaudēt savu mīlestību pret kantrī mūziku. Simtiem cilvēku 8.novembrī sapulcējās vietējā Tauzandoksas parkā, lai sarīkotu ballīti ar līnijdejām, mūziku, uzkodām un dzērieniem. Vismaz viena diena kopš traģiskajiem notikumiem pilsētā tika aizvadīta bezbēdīgi.

Ballīti organizēja slēgtā "Borderline Bar and Grill" līdzīpašnieki. "Šie cilvēki vēlas nosvinēt savu un apkārtējo dzīves. Mēs esam ļoti laimīgi," par notikumu stāsta Braiens Hains, viens no bāra līdzīpašniekiem.

Uz vietas sastaptie apliecināja, ka arī slaktiņā bojā gājušie noteikti būtu priecājušies par šādu notikumu. Kopīgā deja, kuru vadīja dubultapšaudē izdzīvojusī Elisa, bija kā dziedināšanas process visiem sanākušajiem. "Deja ir brīnišķīgs veids, kā atlabt no emocionālām traumām," stāsta viena no izdzīvojušo jauniešu mātēm. "Šis nevarētu būt vēl skaistāk."